Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Врятувати Сенцова: в Україні запускають флешмоб на підтримку американської петиції

Українські кіномитці, спортсмени, журналісти, науковці, студенти, представники державних органів та громадські активісти запускають Всеукраїнський флешмоб із закликом підписати петицію на сайті Білого дому на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля. Презентація запуску флешмобу відбулася в Укрінформі.

Як зазначила ініціаторка глобальної акції # Save Oleg Sentsov Олександра Матвійчук, невідомо, який саме учасник цієї акції ініціював петицію. За її словами, логіка петиції в тому, "щоб показати міжнародним партнерам, що звільнення Олега Сенцова і всіх інших політичних в'язнів це питання не тільки України, це питання всього демократичного світу".

"Ми знаходимося в Укрінформі, на будівлі якого висить банер Сущенка, одного із політичних в'язнів, трішки нижче - банер Олега Сенцова, але наша солідарність зараз вимірюється калькулятором. У нас є 5 днів, у нас є близько 70 тисяч підписів, які потрібно зібрати, і щоб гарантовано їх зібрати, ми маємо кожен день давати 14 тисяч підписів, а це значить, що просто підписати петицію недостатньо", - зазначила Матвійчук, наголошуючи, що необхідно ще вислати посилання на петицію знайомим, написати про це на Facebook, подумати над тим, що можна ще зробити, аби зібрати необхідні 14 тисяч підписів щоденно.

За її словами, підписання петиції - це тест українців на те, що вони самі роблять для того, аби звільнити бранців Кремля.

Як зазначила актриса театру та кіно Римма Зюбіна, після 100 днів голодування Олега Сенцова відчувається у суспільстві спад інтересу до цієї теми, тому суспільству треба завжди давати поштовхи до дій.

"Ми можемо впливати і ми не можемо мовчати, якщо маємо можливість вплинути на ситуацію... У нас залишається 5 днів, бо 8 вересня закінчується збір цих підписів. І якщо наші артисти, наші співаки, наші спортсмени збирають величезні зали з сотнями тисяч українців, то невже ми не можемо зібрати 100 тисяч підписів для того, щоб показати перш за все всьому світу, що ми небайдужі до долі Олега Сенцова?", - зауважила Зюбіна.

За її словами, нині під петицією є 33 тисячі підписів із 100 тисяч необхідних.

"Закликаю всіх небайдужих, всіх, хто вважає себе причетними до історії творення незалежної України, не бути байдужими", - закликала актриса.

Вона додала, що сама вже записала ролик-звернення підписати петицію, і закликала зробити те саме кожного українця.

Як розповіла Матвійчук, підписання петиції займе не більше 10 секунд. Для цього треба зайти на сайт Білого дому, клікнути на розділ "Петиції", підписати петицію та підтвердити через електронну пошту свій підпис.

Петицію можна підписати за посиланням.

Як повідомлялося, всього в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ