Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Все, що варто знати про інвалідність: львівська громадська організація презентує відеокурс

Львівська громадська організація «Майстерня Мрії» презентує освітній відеокурс про права людей з інвалідністю, коректну термінологію, першу допомогу та багато інших практичних, цікавих і корисних тем.

Онлайн-презентація відбудеться на сторінці у Facebook «Майстерня Мрії» 11 листопада о 17:30.

Проєкт складається з восьми освітніх відео, які можна буде переглянути в зручний час на сайті або Youtube Майстерні. Протягом курсу «Чесно. Коректно. Просто: Все, що варто знати про інвалідність» глядачі дізнаються, що означає термін «інвалідність», як правильно спілкуватися та взаємодіяти з людьми з інвалідністю, як надавати першу допомогу та діяти в кризових ситуаціях. 

«Цей курс потрібен для того, щоб нагадати, що ми всі живемо в суспільстві, і поруч з нами є дуже різні люди. І всіх нас об'єднують права людини. Курс покликаний зробити суспільство більш відкритим до людей з інвалідністю, пояснити деякі моменти в темі інвалідності і цим допомогти зруйнувати суспільні стереотипи і бар'єри. Адже часто ми відштовхуємо або боїмося саме того, про що мало знаємо. Маю надію, що цей курс допоможе комусь дізнатися щось нове, а комусь згадати те, що забулось», – розповідає керівниця громадської організації «Майстерня Мрії» Анна Іванічева. 

«Майстерня Мрії» – це центр денного перебування для молоді з ментальними порушеннями, в якому хлопці та дівчата, які мають аутизм, синдром Дауна чи різні порушення когнітивного розвитку, проводять час разом. Ми, команда «Майстерні Мрії»,забезпечуємо групові та індивідуальні заняття з найкращими психологами та психотерапевтами для рідних та близьких наших студентів. 13 відвідувачів центру разом з асистентами та волонтерами розвивають побутові навички, займаються творчістю, відвідують екскурсії та організовують власні заходи. 

«Ми створили цей курс, щоб розказати людям без інвалідності, як спілкуватися і розуміти тих, у кого вона є. Щоб це було невимушено, щоб люди не шукали спеціальних слів, жестів, поз, аби нікого не образити. Тобто, щоб полегшити життя.Таким чином створити більш комфортні умови перебування в суспільстві для самих людей з інвалідністю. Також ми хотіли змістити акцент із жалощів до людей з інвалідністю на розуміння їхньої гідності», – розповідає керівниця центру  денного перебування «Майстерня Мрії» Галина Штогрин.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ