Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Всесвітній Форум російськомовного єврейства вимагає міжнародної ізоляції для "Свободи"

Всесвітній Форум російськомовного єврейства зажадав у своїй заяві міжнародної ізоляції всіх членів і лідера партії ВО Свобода, оскільки вона «несе загрозу не тільки євреям, але і всім розсудливим людям».

"Через 80 років після січня 1933 року - в січні 2013-го, ми знову бачимо колони з палаючими смолоскипами. Замість Унтер-дер-Лінден - Хрещатик, замість закликів "Німеччина для німців!" - речівки "Україна для українців!", замість гасла "Аріїзувати німецький бізнес" - гасло "Відібрати власність у олігархів і ворогів України". Берлінськими колонами 80 років тому керували майбутні підсудні Нюрнберзького трибуналу, а київські колони 1 січня 2013 слухали промовців, чиї імена вже стали ганьбою України, потрапивши в список найбільших антисемітів світу 2012 року", - говориться в документі.

В організації заявили, що дуже стривожені наростанням популярності партії, бо вони "створюють культ з гітлерівських колаборантів і тих, чиї руки по лікоть у єврейській крові".

Члени Всесвітнього Форуму зажадали від Конгресу і Держдепартаменту США, а також лідерів ЄС і Ізраїлю забезпечити для Свободи міжнародну ізоляцію, щоб "ці націонал-екстремісти стали ізгоями в цивілізованому світі"

"Ми пропонуємо виробити дієву програму ізоляції цих ультранаціоналістів, включаючи заборону їхнім лідерам на в'їзд до країн ЄС і в США, публічна відмова всіх європейських і американських державних структур від співпраці зі Свободою, з її ватажками і депутатами. У 1933-му демократичний світ пасивно мовчав - так давайте в 2013-му не лише скажемо своє слово, але і перетворимо його в дію", - закликали євреї.

Як повідомлялося, 1 січня Київська міська організація Свободи провела смолоскипний марш на честь 104-ї річниці з дня народження Степана Бандери, подібні марші повторилися і в інших містах України.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ