Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всесвітньовідомий історик Норман Дейвіс взяв участь в урочистостях з нагоди вручення дипломів випускникам УКУ

Цьогорічний випуск Українського католицького університету має особливе значення, оскільки  вперше в історії України богослови випускники УКУ отримають дипломи державного зразка. А гуманітарний факультет вперше видаватиме державні дипломи випускникам історичної програми.

З приводі цієї події, згідно із традицією університету запрошувати на вручення дипломів відомих людей цьогорічним випускникам УКУ напутнє слово скаже професор Оксфордського університету  Норман Дейвіс. Урочистості триватимуть протягом усього сьогоднішнього дня.
Норман Дейвіс - британський історик, який здобув світове визнання своїми науковими розвідками про історію Польщі, Європи та Британських островів. Народився 8 червня 1939 року в Болтоні (Англія). Навчався у Магдапенському коледжі в Оксфорді, прагнув здобути ступінь доктора філософії у Росії, куди його не пустили. Навчаючись у Ягеллонському університеті в Кракові, досліджував польсько-радянську війну 1919-1920 років. Захистив дисертацію під назвою „Британська міжнародна політика щодо Польщі 1919-20 pp.".
З 1971 р. Дейвіс викладав історію Польщі в Лондонському університеті, був позаштатним членом Волфсонського коледжу в Оксфорді, читав лекції у США, Канаді, Австралії, Китаї та Європі.
Репутацію здобув завдяки ґрунтовній історії Польщі, що вийшла 1981 року під назвою "Ігрища Бога" ("God's Playground") і надалі залишається дуже впливовою. У своїх працях про історію Європи (1996) та Британських островів (1999) він намагався показати важливість європейської "периферії". У праці „Острови" ("The Isles") спробував розвінчати міф про "британську національність", закликав до незалежності Шотландії та Уельсу. 2004 року міжнародна спільнота із зацікавленням сприйняла його книгу "Повстання 44-го року", яка описує Варшавське повстання.
Найближчим часом повинна побачити світ ще одна фундаментальна публікація британського історика, присвячена Другій світовій війні.
Професор Дейвіс отримав численні нагороди й титули, в тому числі почесний докторський ступінь Люблінського і Ґданського університетів, членство в Польській Академії Наук та в Academia Scientarium і Artium Europea, членство в Британській Академії та Королівському історичному товаристві. Він також почесний громадянин міст Любліна й Кракова. 2005 року нагороджений орденом св. Станіслава в Польщі.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ