Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вступникам-медикам варто пройти пробне ЗНО, - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я радить майбутнім абітурієнтам взяти участь у пробному зовнішньому оцінюванні та перевірити власні знання, - Освіта.ua.

У відомстві зазначають, що цього року буде перша вступна кампанія, де буде застосовано поріг ЗНО у 150 балів для медичних спеціальностей «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія».

«Таке обмеження - необхідний крок, адже абітурієнт має довести, що має достатню мотивацію та здібності, щоб опановувати лікарську професію», - наголошують у МОЗ.

Також у міністерстві зазначають, що у розвинених країнах світу подібні обмеження для вступу на медичні спеціальності діють давно. Зокрема, у Великій Британії прохідний бал дає шанс лише 10% абітурієнтам, у США - 15%.

«Встановлення мінімального прохідного бала ЗНО для українських абітурієнтів - це перший крок на шляху поліпшення медичної освіти в Україні, наближення її до світових стандартів», - підкреслили у Міністерстві охорони здоров'я.

Як відомо, реєстрація учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання розпочалась 09 і триватиме до 31 січня 2018 року.

Як і в попередні роки, пробне ЗНО проводитиметься з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу учасників до пункту тестування та робочого місця.

Цього року вартість складання одного пробного тесту коливатиметься від 129 до 137 грн в залежності від регіону проживання учасника. Реєстрацію здійснюють регіональні центри оцінювання якості освіти.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ