Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

В’ятрович жодного разу не зустрічався із Зеленським

Директор Українського інститут національної пам’яті, відомий український історик Володимир В’ятрович жодного разу не зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським.
Прес-конференція на тему: "Загрози реваншу в Україні: підручники, вулиці, державна політика у контексті ревізії постатей С.Бандери та Р.Шухевича". Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це Володимир В’ятрович заявив в інтерв’ю Гал-інфо

«На жаль, жодного контакту з командою Зеленського у мене не було, і я думаю, що це на шкоду і їм, і українській державі, адже питання національної ідентичності важливі і для внутрішньої політики, і для зовнішньої. Боюся, що пан Зеленський абсолютно не готовий до переговорів із нашими західними сусідами, які будуть тиснути вимагаючи сприйняття польських оцінок польсько-українського конфлікту.

Зеленський вже робить важкі помилки в питаннях гуманітарної політики. Одна із показових – це  звернення адміністрації президента та його особисто 22 червня про те, що "в цей день у наш дім увірвалася війна". Це банальне повторення тез Владіміра Путіна та російської пропаганди. Їм важливо говорити, що війна почалася у 1941 році для того, аби заховати два роки війни, коли Радянський Союз воював на боці нацистської Німеччини. Мультиплікуючи ці міфи в Україні ми, фактично, робимо Україну слабшою і граємо на російському боці. Мені дуже прикро, що президент Зеленський, принаймні у цій заяві, зіграв абсолютно в унісон з російською пропагандою», - сказав Володимир В’ятрович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ