Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибачення Coca-Cola за мапу Росії з Кримом є недостатніми, – Найєм

Депутат Верховної Ради України Мустафа Найєм вважає недостатніми вибачення компанії Coca-Cola за розміщення в соціальних мережах мапи Росії, на якій Крим був зображений під виглядом частини території цієї країни.

«Вибачення українського представництва Coca-Cola особисто мною не приймаються в силу своєї скромної сором’язливості», – написав Найєм уночі 6 січня на своїй сторінці у Facebook.

Він подякував користувачам за підтримку у мережі мікроблогів Twitter хештегу ‪#‎BanCocaCola‬.

«Акція має тривати доти, доки компанія не випустить офіційний реліз з чітким визнанням Криму територією України в повній відповідності з міжнародним законодавством та Конституцією України», – вважає депутат.

Він також пропонує «нагадати про норми міжнародного законодавства всім транснаціональним корпораціям, які працюють в Україні і зажадати коректного вказування належності території Криму до України».

«Поряд із Coca-Cola вже є ще один претендент – компанія PepsiCo», – відзначив Мустафа Найєм, маючи на увазі розміщення на офіційному сайті російського представництва цієї компанії матеріалу, в якому Крим також позначений частиною території Росії.

Українське представництво компанії Coca-Cola 5 січня перепросило за «непорозуміння» через публікацію мапи Росії, на якій Крим був зображений під виглядом частини території цієї країни. Згодом з’явилося також повідомлення центрального офісу компанії Coca-Cola. Він заявляє, що агенція, яка розробляла карту Росії в рамках різдвяної кампанії, внесла зміни до зображення без їхнього відома та погодження. У компанії вибачилися за «контроверсійне повідомлення, яке ми видалили».

Водночас в текстах обох вибачень компанії Coca-Cola немає жодної чіткої вказівки, що Крим є тимчасово окупованою територією України.

Росія здійснила спробу анексії українського півострову Крим у лютому-березні 2014 року. Переважна більшість країн світу, ООН, МАГАТЕ, інші міжнародні організації анексії не визнають.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ