Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори 2019: Габер, Кармазін, Корнацький

Гал-інфо завершує огляд усіх 44-ох кандидатів у президенти. Сьогодні ми розповідаємо про Миколу Габера, Юрія Кармазіна та Аркадія Корнацького. Перші двоє вже були претендентами на головну посаду в 1999 році, а третій може похизуватися лише балотуванням до російської Думи. Детальніше про їх біографії, програми та декларації читайте в нашому матеріалі.

Микола Габер

Що відомо про Миколу Габера?

Ці вибори будуть для Габера другими. Вперше політик балотувався у президенти у 1999 році – тоді переміг Кучма, а Габер посів останнє місце із 0,12% голосів. За рік до цього він потрапив до парламенту від Прогресивно-соціалістичної партії України, яку очолювала Наталя Вітренко.

У 2002 та 2006 роках також балотувався до Ради, але обидва рази не пройшов.

Габер є головою Патріотичної партії. Минулого року він був організатором "Форуму патріотичних сил", який зірвали представники націоналістичної групи С14. Габера звинуватили в стосунках із проросійський політиком Віктором Медведчуком та закидали яйцями.

Політична програма

Габер обіцяє розбудовувати в Україні наукові міста, фабрики та заводи, створювати «силіконові долини» та розвивати освітні центри. Державу чекає справжній  науковий прогрес.

Також він збирається обмежити перебування на посаді Президента до одного терміну, а народних депутатів на не більше, ніж дві каденції поспіль. Крім того, буде ухвалено закон про імпічмент Президента.

Микола Габер

У плані захисту країни Габер стверджує, що "ЗСУ та поліція будуть націлені звільняти захоплені території день за днем, наводити законний порядок та захищати інтереси громадян України на всій території". Мінський формат політик планує замінити на Будапештський, що "дасть можливість розробити покрокову стратегію звільнення Донбасу та Криму, і змусить країну-агресора компенсувати всіх завданих збитків».

Габер, крім того, гарантує знизити податки, підняти зарплати, створити нові робочі місця, а медицину та освіту зробити безплатною.

Декларація

За 2017 рік Габер отримав 77 тис. у вигляді зарплати та щедрий подарунок у розмірі 2 632 662 грн. Половину свого подарунку політик, очевидно, віддав доньці. У неї задекларовано 1,3 млн гривень від свого батька. Дружина виявилась найбіднішою – лише 40 тис. гривень зарплати за рік.

Готівкою політик тримає 76,6 тис. грн та 134 тис. доларів готівкою. Ще 55 тис. доларів Габер позичив третій особі.

З нерухомості в нього 4 земельні ділянки загальною площею 171 тис. м кв. Житловий будинок на 215 м кв. та дві квартири. Дружина володіє квартирою в Києві, земельною ділянкою на 438 м кв., садовим будинком і гаражем. Також в неї Mitsubishi Lancer 2007 року випуску.

*********************************************************

Юрій Кармазін

Що відомо про Юрія Кармазіна?

Кармазін у політиці з 1994 року. Тоді він вперше обрався депутатом до Верховної Ради. Загалом народним обранцем кандидат у президенти був чотири рази. Входив до фракцій Павла Лазаренка "Громада" та Блоку "Наша Україна". До початку політичної кар’єри працював у прокуратурі Одещини.

У 1999 вперше балотувався на посаду Глави держави. Посів 10 місце із результатом 0,3%.

У 2006 Кармазін намагався стати мером столиці. Тоді політик набрав 5,4% голосів виборців, пропустивши перед собою ще трьох кандидатів. Переміг Леонід Черновецький.

У 2016 році Юрій Кармазін був одним із організаторів т.зв. Третього Майдану. Організація "Революційні праві сили", до якої він входив, захопила готель "Козацький" у центрі столиці та зробили спробу розпочати ще одну революцію, яку, на превеликий жаль організаторів, ніхто не підтримав. Через рік лідера "Революційних правих сил" Юрія Заболотного засудили до двох років ув’язнення умовно за заклики до повалення влади.

Минулого року Кармазін оголосив себе гетьманом козацтва України. До цього цю посаду обіймав екс-президент Віктор Ющенко.

Юрій Кармазін

Політична програма

У своїй програмі Габер пропонує зміни, які забезпечать "диктатуру Конституції України". Він ліквідує посаду Президента та Конституційний Суд. Зміна влади відбуватиметься через референдум. Зарплати високопосадовців Габер обіцяє суттєво скоротити.

Також політик гарантує індексацію зарплат, пенсій, стипендій та соціальних виплат. Соціальний статус вченого, викладача та вчителя буде підвищено  

Декларація

За 2017 рік Кармазін отримав 132 тис. гривень пенсії, а його дружина – 48 тис. Також політик задекларував стипендію дочки. У банках кандидат у президенти тримає 1 тис. доларів та 1,2 тис євро. Готівкою у нього 20 тис. доларів.

У повній власності Кармазін має 3 гаражі та земельну ділянку. Спільно з дружиною та дочкою він володіє двома квартирами 140 та 124 м кв. Дружина окремо має 2 земельні ділянки загальною площею майже 2500 м кв. Також їй надежить позашляховик Honda CR-V 2007 року випуску.

У самого Кармазіна 3 автомобілі – Lexus ES350 2010 року випуску, Hummer H3 2007 року та Volkswagen Passat B7 2012 року.

*********************************************************

Аркадій Корнацький

Що відомо про Аркадія Корнацького?

До 2005 року Корнацький був громадянином Російської Федерації. Хоч він і народився на Миколаївщині, але навчався та велику частину життя працював на Росії.

У 80-х Корнацький був московським приватним підприємцем. Займався торгівлею нерухомістю, комерційним будівництвом будинків і котеджів, а згодом проектуванням платних автомобільних доріг. В Україні він заснував підприємства ТОВ "Агрофірма Корнацьких", ТОВ "Юридична фірма Корнацьких" та ПП "Будфірма Корнацьких".

У 1999 році Корнацький навіть намагався пройти до російського парламенту – Державної Думи від партії "Отечество — Вся Россия" мера Москви Юрія Лужкова.

Після втрати громадянства Корнацький зайнявся політикою вже в Україні. Був заступником голови Миколаївської ОДА та заступником Голови Адміністрації Президента Віктора Ющенка, якою тоді керував Віктор Балога. Також на Миколаївщині Корнацький очолював штаб "Нашої України", а в 2014 – штаб Петра Порошенка.

Аркадій Корнацький

Політична програма

Задачею №1 Корнацького є очищення політики від олігархічних кланів. Він обіцяє створити для цього Міжнародний трибунал та залучити міжнародні антикорупційні органи.

На відміну від більшості кандидатів, Корнацький не збирається скоротити кількість депутатів, а навпаки – збільшити до 600. Він обіцяє прийняти власний варіант Конституції, за якою повноваження парламенту збільшаться. Україна також отримає нову назву "Українська народна республіка".

Вся система органів влади буде докорінно змінена, якщо президентом стане Корнацький. На керівні посади виконавчої влади будуть призначені реформатори та антикорупціонери зі світовими іменами.

Декларація

Декларація Корнацького вражає великою кількістю нерухомості. У нього 48 земельних ділянок, сумарна площа яких майже 43 гектари. Також він має 15 будинків, квартиру, будівлю молочного цеху, кафе, готельний номер, комплекс нежитлових будівель, овочесховище, конюшню, кафе та адмінбудівлю.

За 2017 рік він заробив 482 тис. гривень. Готівкою Корнацький тримає 30 млн гривень, 155 тис. євро та 775 тис. доларів, а в банках тримає лише 36 тис. гривень. Їздить кандидат у президенти на Mercedes – Benz GL 350 CDI 4MATIC.

Крім того, він є власником шести підприємств та задекларував авторські права на чотири винаходи та два знаки для товарів та послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ