Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори 2019: Соловйов, Новак, Кривонос

Сьогодні у нашому огляді ще три учасники президентської гонки. У всіх мізерні шанси на перемогу, проте вибори це шанс розкрутити своє ім'я чи партію, яка їх висунула. Ми розповідаємо про лідера проросійської "Розумної сили" Соловйова, економічного експерта Новака та полковника армії Кривоноса.

Олександр Соловйов

Що відомо про Олександра Соловйова?

Олександр Соловйов у минулому працівник міліції/поліції із 20 річним стажем. Він починав у Донецькому УМВС та дослужився до посади начальника відділу Департаменту захисту економіки Нацполіції. У 2015 році Соловйов звільнився з внутрішніх органів та створив партію "Розумна сила".

Членами цієї політсили є переважно колишні міліціонери та прокурори, родом з Донбасу. Частину з них пов’язують з Януковичем та екс-міністром внутрішніх справ Захарченко. Нагадаємо, обоє втекли з країни в лютому 2014 року.

Олександр Соловйов

Небезпідставно "Розумну силу" вважають проросійською партією, яка фінансується з Кремля. Їх риторика часто співзвучна з російською пропагандою. Вони виступають за примирення будь-якою ціною та прийняття Україною позаблокового статусу. Також на цю партію вказав організатор вбивства журналіста Бабченка Борис Герман. Його адвокат розповів Українській правді, що Герман особисто передавав гроші представникам "Розумної сили". Крім того, минулого року партія та її лідер Соловйов їздили в окупований Луганськ з "Народною декларацією про мир". Це документ з "вимогами до влади і всіх сторін конфлікту припинити бойові дії", під яким члени партії зібрали близько мільйона підписів.

Політична програма

Соловйов обіцяє припинити вогонь та ініціювати переговорний процес. Мир настане за тиждень після його інавгурації. За місяць Україна займе нейтральну військову позицію. А за 100 днів Соловйов підготує законопроект щодо посилення кримінального покарання за дискримінацію за мовною, культурною, релігійною ознакою. Також він виступає за законопроект "Про культурну децентралізацію", який передбачає можливості для кожного регіону визначати обсяг і мови викладання дисциплін, культурно-історичні трактування в програмах навчання через процедури місцевих референдумів.

Крім того, Соловйов обіцяє розформувати радикальні організації, перевести МВС в режим посиленого патрулювання та скасувати медичну та освітню реформи. І це все за перші 100 днів після інавгурації. Що ж робитиме Соловйов решту 5 років?

Декларація

За 2017 рік Соловйов отримав 225 тис. гривень зарплати, а його дружина - 730 тис. гривень. У банках він тримає 172 тис. гривень, а дружина Аліна 28 тис. гривень та 2,2 тис. євро.

Кандидат у президенти володіє житловий будинком на 18 м кв. та земельною ділянкою площею 441 м кв. Решта нерухомості задекларована на дружину: квартира в столиці 300,4 м кв., кілька машиномісць, міська лазня площею 532,7 м кв.у Покровську на Донеччині, нежитлове приміщення в Криму та орендована земельна ділянка на 1485 м кв.  

Також у Аліни Соловйової Audi Q7 2013 року випуску.

*********************************************************

Андрій Новак

Що відомо про Андрія Новака?

Андрій Новак – економіст, автор кількох книжок, колишній радник прем’єр-міністрів Тимошенко та Єханурова. В останні роки працював комерційним експертом на телебаченні. Наразі Новак є головою Комітету економістів України.

У 2002 році Новак брав участь у виборах до Верховної Ради. Він висувався як позапартійний кандидат у одномандатному виборчому окрузі № 87, проте до парламенту не пройшов.

Кандидат у президенти є висуванцем партії "Патріот". Її очолює Микола Голомша, який у 2014 році був заступником генпрокурора України Віталія Яреми.

Політична програма

У пріоритетах Новака модернізація Збройних Сил на засадах промислової революції 4.0 та відновлення територіальної цілісності України в межах визнаного міжнародним правом кордону. В економіці кандидат у президенти планує впроваджувати новітні технології, розірвати торгівлю з країною-агресором та переорієнтуватися на європейські та світові ринки.

Андрій Новак

Декларація

У 2017 році Новак жив лише на 38 400 гривень благодійної допомоги. Натомість його дружина Ольга задекларувала 275 тис. зарплати.

Готівкою Новак тримає 930 тис. гривень, а дружина 63 тис. гривень та 18 тис. доларів.

У власності Андрія Новак є дві земельні ділянки на 614 та 608 м кв. відповідно та недобудований будинок площею 243 м кв. на Київщині.

Ні автомобілів, ні цінних паперів чи прикрас подружжя Новаків не задекларувало.

*********************************************************

Сергій Кривонос

Що відомо про Сергія Кривоноса?

Сергій Кривонос – військовослужбовець, полковник Збройних сил України. Також є заступником командувача Сил спеціальних операцій – окремого роду військ ЗСУ.

Раніше Кривонос мав суперечності з начальником Генштабу Віктором Муженко. Предметом конфлікту стали власне ССО. Кривонос разом з командою розробили стратегію побудови українських ССО спільно з представниками НАТО. Проте, як повідомляв журналіст Юрій Бутусов, Муженко негласно усунув Кривоноса від реалізації програми через особистий конфлікт.

У 2014 році впродовж більше, ніж двох місяців Кривонос особисто командував обороною Краматорського аеродрому на Донеччині.

Політична програма

У програмі Кривонос виступає за створення контрактної професійної армії, створення сил територіальної оборони та реформування ЗСУ за стандартами НАТО.

Сергій Кривонос

Щодо Росії, то Кривонос пропонує застосувати персональні санкції до керівництва РФ та підтримувати опозиційні сили північного сусіда.

Крім того, полковник ЗСУ хоче запровадити єдиний електронний документообіг та заборонити працювати на держслужбі, звинуваченим в корупції чиновникам.

Декларація

За 2017 рік Сергій Кривонос заробив майже 320 тис. гривень зарплати від військової частини А3682. Його дружина Олена також заробляла військовою службою, але отримала майже втричі менше – 119 тис. гривень. Крім того, дочка Анна задекларувала 2496 гривень зарплати у Військовому інституті Київського Національного університету ім. Т. Шевченка.

Готівкою полковник тримає 45 тис. гривень.

З нерухомості Кривонос задекларував квартиру в Хмельницькому площею 84 м кв., яка належить третій особі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ