Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибух на нафтопроводі „Дружба” стався під час проведення ремонтних робіт

Учора, 11 травня, о 21.30 поблизу с. Тухля Сколівського району під час проведення планових ремонтних робіт на ділянці трубопроводу „Броди-Держкордон” магістральних нафтопроводів “Дружба”, збудованій в 1960-х роках, відбулось загоряння повітряно-газової суміші в трубі, що призвело до її розгерметизації на декількох ділянках. Внаслідок інтенсивного витоку повітря з труби було викинуто ґрунтову засипку нафтопроводу, до складу якої входить щебінь.
 Викидом каміння та грунту пошкоджено вікна та шиферну покрівлю в кількох приватних житлових будинках. Потерпілих, руйнувань та витоків нафти немає. Пошкоджені конструкції житлових будівель будуть відремонтовані аварійно-ремонтними бригадами Філії „Магістральні нафтопроводи „Дружба” ВАТ „Укртранснафта” до кінця дня 12 травня.
Планові ремонтні роботи на нафтопроводі в районі с. Тухля Сколівського району Львівської області пов’язані із заміною старого трубопроводу на новий товстостінний, який відповідає всім світовим стандартам по техніці безпеки і дозволяє забезпечувати надійність та екологічну безпеку нафтопроводу. На час робіт перекачування нафти цією ділянкою нафтопроводу не велося.  Про це повідомили в представництві прес-центру НАК “Нафтогаз України" у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ