Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибухи у Придністров'ї: Мая Санду скликає Радбез

Президент Молдови Майя Санду у вівторок скликає засідання Вищої ради безпеки у зв'язку з інцидентами у придністровському регіоні.
Майя Санду

Про це повідомила пресслужба адміністрації президента Молдови, - передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Засідання Радбезу відбудеться о 13:00 за місцевим часом. Після засідання Санду проведе брифінг для преси.

Нагадаємо, що раніше "МВС" Придністров'я повідомило про два вибухи, що сталися 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району, якими пошкодило дві антени, що ретранслюють радіо рф.

Напередодні у будівлі міністерства державної безпеки самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, жертв немає.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи в столиці невизнаної "Придністровської Молдавської республіки" (ПМР) – це спланована провокація російських спецслужб.

Тим часом у "Придністров’ї" заявили про третю атаку на території так званої "республіки".

Про це повідомила пресслужба самопроголошеного "президента" Придністров'я Вадима Красносельського, - пише "Європейська правда".

У повідомленні сказано, що Красносельський провів засідання так званої "Ради безпеки", на якому обговорювалися "терористичні атаки на об'єкти інфраструктури та держустанови "республіки". 

Серед перелічених "атак" були названі вже відомі: напад на будівлю "міністерства держбезпеки" у Тирасполі та напад на вежі радіотелецентру поблизу селища Маяк. Крім того, повідомлялося про атаку на військову частину в районі села Паркани.

"Рівень небезпеки визнаний членами Ради безпеки критичним. Ухвалено рішення про запровадження в країні "червоного" рівня терористичної небезпеки, що передбачає вжиття додаткових заходів щодо забезпечення безпеки особистості, суспільства та держави", - заявила пресслужба самопроголошеного Красносельского.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ