Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Вибухи в Балаклії: Генштаб повідомив деталі

За уточненою інформацією, в наслідок надзвичайної події на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення (м. Балаклія, Харківська обл.) двоє військовослужбовців-саперів загинули. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Командування Збройних Сил України висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

П’ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості:
один – у важкому стані;
один – середнього ступеня важкості;
троє – легкого ступеня важкості.
Також, в наслідок надзвичайної події був знищений один вантажний автомобіль.

Пораненим надається фахова медична допомога. Двоє військовослужбовців перебувають у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги та ще двоє – у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один військовослужбовець від госпіталізації відмовився.

На місці надзвичайної події працює оперативна група Генерального штабу на чолі з першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Сергієм Корнійчуком.
За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу встановлено, що 15 листопада на спеціально обладнаному місці - майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів № 4 групами розмінування здійснювалися роботи з розмінування та знищення вибухонебезпечних предметів. О 14:28, ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які було підготовлено для подальшого знищення (утилізації), зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу “Куб”, відбулось його загорання з подальшим підривом накопичених для знищення вибохонебезпечних предметів.

Пожежа, яка виникла внаслідок вибуху, була оперативно локалізована та ліквідована.

На місці події продовжують працювати представники Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та представники правоохоронних органів щодо з’ясування причин та обставин надзвичайної події. На технічній території військової частини тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ