Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Видатний гросмейстер Олег Романишин святкує 70-річчя

10 січня видатний український гросмейстер, львів’янин Олег Романишин, відзначить 70-річний ювілей.

Перше знайомство із шахами Олег Романишин отримав вдома від батька – Михайла Антоновича, відомого львівського шахіста передвоєнної генерації. Саме Олег став для тата постійним суперником. Понад 100 партій розіграно між батьком і сином, поки синові вдалося досягти нічиєї, повідомляють КЗ ДЮСШ «Дебют».

Зараз, Олег Романишин – переможець багатьох турнирів, починаючи з Чемпіонату Європи серед юнаків (1972). Призер всесвітніх шахових олімпіад (1978, 1996, 1998, 2000). Навіть кваліфікувався до матчу претендентів з Анандом. Але найбільше Олег Романишин прославився цікавими ідеями в дебюті і середині гри. Його фірмовими прийомами стали жертва пішака за довготривалу компенсацію і фіанкетування білопольного слона при грі білими.

Олег Романишин  попереду в рахунку з Талем, Петросяном і Спаським. Так само веде в рахунку з Каспаровим, хоча треба врахувати, що грав з ним, коли він був  молодим, перед тим як він став чемпіоном світу.

Олег Романишин й надалі шукає цікаві рішення. Він залишає по собі нешаблон­ні знахідки в теорії шахів, за якими збері­гається його авторство в іспанській пар­тії, англійському початкові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ