Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Викликом для освіти на Львівщині є оновлення програм з точних наук

Вересневі показники, надані департаментом освіти і науки Львівської області, свідчать, що школи впорались з викликами для навчання під час воєнного стану.
Фото: Unsplash

Про це розповів директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска під час брифінгу в медіацентрі "Україна" сьогодні, 4 жовтня. 

"З 1112 шкіл у Львівській області, в 706 закладах освіти діти навчаються очно. Ще 394 школи працюють у змішаному форматі, решта – віддалено", — сказав він. 

На початку війни з Львівської області за кордон виїхало 30 тисяч учнів і ще понад тисяча вчителів. Станом на зараз практично 80% вчителів повернулися, 287 —  залишились за кордоном. Більш ніж половина учнів також повернулись (за межами країни 14900 учнів). Близько семи тисяч учнів навчаються в наших школах з-поміж ВПО.

У загальній кількості на Львівщині є 281 тисяча учнів, їх навчають 32 тисячі педагогів.

За словами очільника департаменту освіти і науки ЛОВА, найбільший виклик, з яким сьогодні зіштовхнулись школи Львівщини –  реформування середньої освіти. 

“На мою думку, упродовж найближчих двох років ми маємо попрацювати з освітніми програмами, особливо з точних наук — фізика, хімія, біологія, математика, – для того, шоб упорядкувати й зробити їх цікавими для дітей. Унаслідок не завжди досконалого реформування галузі освіти у дітей навчання викликає відразу, а не захоплення”, – зокрема повідомив Паска. 

Фізики подали оновлену програму для 7-9 класів, на яку сподіваються отримати грифування.

“Якщо ми хочемо, щоб наша країна була високотехнологічна, нам треба приділити увагу точним наукам. Це питання ще з 90-го року було серйозно упущене”, – додав освітянин.

В умовах війни новим викликом для шкільництва стало навчання з “тривогами”. Педагоги намагаються допомогти дітям уникнути додаткового стресу. У департаменті продовжують навчати шкільних психологів, зважаючи на досвід ізраїльських фахівців.

Олег Паска відзначив роботу позашкільних закладів, які запрацювали найпершими, та дали можливість відірвати дітей від ситуації, яка є в умовах війни й зменшити стрес. Жовтень-листопад в департаменті освіти області буде присвячений подальшому розвитку позашкільної освіти й відповідні зміни будуть пропонувати внести в програму розвитку освіти на наступний рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ