Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком переніс питання про забудову паркінгу житлом на вулиці Миколайчука

1/3
Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 20 березня, переніс і не розглядав питання про надання містобудівних умов та обмежень для будівництво ТОВ «Данко-Два» багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими закладами громадського обслуговування та прибудованим гаражем на вул. І. Миколайчука, 38.

Як пишуть Наші гроші. Львів, згідно з проєктом рішення, яке було в порядку денному засідання, на ділянці площею 0,55 га компанії хотіли дозволити будівництво багатоповерхівки з граничною висотою в 48 метрів.

Зараз на цій ділянці є паркінг. У 2015 році ТОВ «Данко-Два» отримало ділянку в оренду від міста для обслуговування тимчасової відкритої автостоянки. Однак вже за рік Львівська міськрада дозволила змінити цільове призначення – для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Генеральним планом Львова не дозволяється будівництво житла на цій землі, оскільки це територія громадських комплексів та об’єктів. Зонінг відносить цю землю до зони Г-2, де допустимим видом забудови є будівлі змішаного використання: з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням в нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення.

За даними містобудівного розрахунку, який представляли на засіданні містобудівної ради в грудні минулого року, ТОВ «Данко-Два» планує збудувати 8-12 поверхівку на 150 квартир (8600 кв. м), а  перші два поверхи будуть нежитлові (2000 кв. м), з яких 200 кв. м передбачено під ЦНАП.

ТОВ «Данко-Два» належить Юлії Дорош, яка також є директором товариства.

Матеріал підготовлено за підтримки МФ Відродження.

Нагадаємо, що на Львівщині із підозрою COVID-19 звернулося 94 особи. Яка ситуація в Україні та у світі?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ