Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком погодив містобудівні умови для будівництва церемоніальної будівлі на Янівському цвинтарі

Виконавчий комітет затвердив містобудівні умови та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво ЛКП “Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг“ церемоніальної будівлі на території Янівського цвинтаря на вул. Т. Шевченка, 128 у м. Львові. Таке рішення прийняли сьогодні, 18 лютого, інформує кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев, йдеться комплекс, який розглядали на архітектурному конкурсі.

"У конкурсі перемогли архітектори із міста Хмельницький. Представлена будівля добре адаптована до історичного середовища цвинтаря та пропонує формування церемоніальної зали, що значно покращить сервіс у користуванні громадою міста", - сказав Антон Коломєйцев.

Додамо, що йдеться про земельну ділянку на території Янівського цвинтаря на вул. Т. Шевченка, 128, яка розташована у межах історичного ареалу міста. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд комплексу передбачає 12,00 м, що визначається від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі.

Нагадаємо, що ще 4 грудня 2020 року журі обрало переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію церемоніальної будівлі на території Янівського цвинтаря. Проектований об'єкт покликаний забезпечити потребу гідного прощання із померлими для різних релігій та конфесій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ