Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Вимоги "Газпрому" свідчать про провальні перемовини України - експерт

Вимога "Газпрому" сплатити 7 мільярдів штрафу за недобраний газ є свідченням провалу української сторони. Про це виконуючий обов'язки директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко заявив в ефірі каналу ТВі.

"Фактично, цей позов до України щодо стягнення боргів є підсумком, крапкою провальної стратегії, яку проводила Україна в перемовинах із Росією", - сказав він.

"Не можна порахувати, скільки разів їздив туди Бойко... У підсумку отримали такий великий результат, як "подарунок" "Газпрому" на 7 мільярдів доларів. Тоді як інші країни пішли абсолютно нормальним правовим шляхом і відсудили чи під загрозою судів домоглися перегляду контрактів...", - додав Омельченко.

"Тобто можна констатувати, що сьогодні завершилася епопея переговорів із Росією повним провалом української сторони", – підсумував він.

На думку експерта, Україна мала нагоду вирішити газові проблеми в інший спосіб.

"Із "Газпромом" можна розмовляти тільки у правовій площині. Про щось домовлятися – це завчасно програти", - сказав Омельченко.

"У "Газпрому" та в Росії більше сили, ваги, вони мають більше можливостей перемогти. В України був шанс звернутися до суду та переглянути газові контракти. Чому цього не було зроблено? Зрозуміло, чому. Тому що є бізнес-інтереси людей, які наближені до влади, і вони серйозно пов'язані з "Газпромом", і на це не пішли", – підсумував експерт.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ