Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вимушено переміщені українці отримують необхідну медичну допомогу у Львові

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток та всю необхідну допомогу, зокрема й медичну. Це як стаціонарна, так і амбулаторна допомога, планові щеплення тощо.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Ми багато працюємо в наданні медичної допомоги вимушено переміщеним людям. Це і невідкладна допомога, і профілактика, зокрема і планова вакцинація дітей. Це допомога дітям, жінкам і породіллям, допомога усім, хто її потребує», - зауважила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

З її слів, допомогу надають усім, незалежно від того, чи є підписана декларація з лікарем, чи ні. Відтак, для консультації вузького спеціаліста скерування сімейного лікаря зараз теж не є обов’язковим, зважаючи на те, що не всі мають декларації. Звісно, за бажанням, людина може підписати декларацію з лікарем тут, у Львові, але цього ніхто не вимагає.

Зазначимо, за час війни 868 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова (зараз на лікуванні перебуває понад 200 людей, інших уже виписали). За амбулаторною медичною допомогою в поліклініки загалом звернулись 9205 українців, з них 70 – за останню добу. Також до міських пологових госпіталізували 158 переселених українок, з них 58 уже народили діток (серед них дві двійні). Водночас мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування евакуйованих і вимушено переміщених українців надали медичну допомогу 6500 людям, з них 178 – за останню добу.

Також у міських поліклініках діти можуть отримати планові профілактичні щеплення від інфекційних недуг. Для цього потрібно звернутися у найближчу поліклініку.

Перелік адрес та контакти медичних закладів можна знайти тут: https://cutt.ly/UAITzTh.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ