Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Випускникам університету внутрішніх справ вручили лейтенантські погони

У Львівському державному університеті внутрішніх справ курсантам випускних курсів вручили погони лейтенантів міліції. Про це повідомила прес-служба ЛьвДУВС.

І ось, звучить Державний Гімн України, що знаменує початок урочистостей. На плацу стоять вишикувані курсанти факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції. Вже за мить на їхніх плечах красуватимуться перші офіцерські зірочки, однак у цю хвилину вони ще звичайні рядові.

Після вшанування пам’яті загиблих під час виконання службових обов’язків працівників ОВС, ректор навчального закладу генерал-майор міліції Валерій Середа дає команду начальникові відділу організації служби підполковнику міліції Михайлу Кухті розпочати вручення погонів. Першими з рук очільника вишу їх отримують відмінники навчання: Василь Ханас, Олександр Ягнич, Надія Петрик, Соломія Запотічна Вікторія Городецька, Галина Власова, Христина Олійник та Юлія Чаплик. До ритуалу вручення долучились також перший проректор полковник міліції Роман Благута та проректор полковник міліції Мар’ян Гурковський.

І ось, лейтенантські погони отримує останній з 111 випускників. Ректор дає команду «Вільно!», і всі як один курсанти знімають чохли з погонів. Тепер – вони офіцери.

 Першим зі вітальним словом до винуватців святкового заходу звернувся очільник університету Валерій Середа.

«Долю правоохоронця ви обрали самі, і я хочу, щоб вона була у вас щасливою. Бажаю, щоб сіяння ваших зірок відбивалось лише у мирному небі. Нехай започаткований сьогодні зорепад не припиняється й надалі. З честю несіть звання офіцера через все своє життя», – зазначив Валерій Вячеславович.

Опісля, настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Володимир Кепич здійснив обряд посвяти новоспечених лейтенантів міліції та усіх присутніх. Священик побажав їм Божої ласки та щасливої міліцейської служби.

До усіх привітань, які лунали сьогодні на адресу випускників, приєднались курсанти 2-го курсу Наталія Гураль та Ігор Дрозд, виконавши традиційну для цього заходу пісню «Погони».

Без п’яти хвилин дипломовані правоохоронці – щасливі, повні гордості та натхнення – карбуючи крок, пройшли урочистим маршем під супровід маршу «Калини пам’яті».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ