Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Витік хімічної сполуки поблизу Києва не становить загрози, - мерія

Одорант, що потрапив у навколишнє середовище під час закачування на газорозподільній станції у районі селища Хотів Києво-Святошинського району, не становить загрози здоров'ю жителів Києва - про це заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Напередодні ввечері у низці районів Києва відчувався різкий запах газу. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провела з цього приводу екстрене засідання.

"Розслідування, яке провела комісія, дає нам змогу оцінити ситуацію як таку, що не несе загрозу здоров'ю населення Києва. Витік відбувся під час технологічної операції заправки одорантом на газорозподільній станції за межами Києва, але через вітер запах стало відчутно у Святошинському, Солом'янському, Шевченківському районах", - заявив Голубченко.

"Однак, одорант не є токсичним. Це речовина, яка надає запах природному газу для того, аби його можна було відчути, адже сам газ запаху не має", - додав він.

У мерії також зазначили, що жодних випадків отруєння газом не зареєстровано. Причини витоку одоранту вивчатиме комісія Держпромнагляду.

Головний інженер Київтрансгазу Юрій Зябченко заявив, що наразі ситуацію з витоком одоранту повністю локалізували, а саму речовину – нейтралізували.

Раніше у Держслужбі із надзвичайних ситуацій також запевнили, що різкий запах на вулицях Києва не становить загрози людям.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ