Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Вийшов друком фотоальбом «Борислав – наше місто»

Фотоальбом «Борислав – наше місто» вийшов друком. Щоправда, побачити вдалося лише сигнальний примірник. Як розповів нам начальник відділу гуманітарної політики Бориславської міської ради, історик-краєзнавець Роман Тарнавський, вже за два місяці такі альбоми надійдуть у продаж, пише тижневик «Каменярі».

Нагадаємо, 19 березня цього року виповнюється 625 років з часу першої писемної згадки про Борислав у грамоті польської королеви Ядвіги, і саме до цього ювілею присвячено вихід у світ альбому про місто нафтовиків.

Видання справді вражаюче і за розмаїттям фотоматеріалу і за поліграфічним оформленням. Цікавою є також вступна частина, в якій описано найяскравіші сторінки історії Борислава.

Світлини, які увійшли в альбом, це поєднання одразу кількох різних епох та всіх можливих проявів життя краю і його мешканців.

У виданні фотографії старого і сучасного Борислава тісно переплітаються з зображеннями чарівної підгірської місцевості та найкращих витворів людських рук.

Серед історичних фотографій – світлини про бій Українських січових стрільців під Дрогобичем, світлини із життя славних українців, що походять з міста нафтовиків чи мешкали у ньому, зокрема,письменника та педагога Стефана Коваліва, письменника Левка Лепкого, генерала-хорунжого армії УНРРомана Дашкевича, ієромонаха о. Віталія Байрака. Не обійшлося звісно і без фотографій славетного нафтового промислу та його робітників.

Цікавими є зображення найдревніших церков, вітражів, іконостасів, інших святинь.

Адже не всі знають, що пам’ятками архітектури та мистецтва є нині недіюча церква святого Миколая на Тустановичах, вітражі Петра Холодного та церква Успіння Пресвятої Богородиці на Мразниці. Унікальним скарбом є також величезна колекція мощей, що зібрана у греко-католицькій церкві святої Анни на Волянці.

Незрівняною окрасою альбому «Борислав – наше місто» стали дивовижні пейзажі.

І все місто нафтовиків на панорамних світлинах виглядає по-новому, знаний усім Барабський міст на майдані Івана Франка і сама площа з висоти пташиного польоту захоплюють і дивують.

Історію та сучасність кожного міста звісно ж творять люди. Ті, ким пишається Борислав, тепер теж дивляться на глядача зі сторінок святкового фотовидання.

До речі, начальник відділу гуманітарної політики, історик-краєзнавець Роман Тарнавський поділився інформацією, що до ювілею Борислава вийдуть ще два фотоальбоми, а також історична книга. Тож незабаром домашні бібліотеки мешканців регіону зможуть поповнитись безцінними виданнями про рідний край.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ