Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вздовж колишнього ЛАЗу вирізали дерева: що посадять натомість

На ділянці влаштування благоустрою навпроти будівлі по вул. Стрийська 45-45а (будівля колишнього ЛАЗу), запланували оновлення озеленення.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформують в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР.

Зокрема заплановано висадку крупномірних дерев та кущів, зокрема дерев виду: горобина Додонг – 26 шт.; Платан кленолистий – 19 шт., кущів виду: пухироплідник калинолистий зелений - 115 шт.; пухироплідник калинолистий бронзовий – 103 шт.;  бірючина - 25 шт. 

Роботи з висадки зелених насаджень буде проведено до 21 квітня 2022 року.

Разом з тим для забезпечення здійснення вищевказаних робіт необхідно видалити 31 дерево виду тополя.

Дерева підлягають видаленню відповідно до Акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню за адресою: м. Львів, вул. Стрийська 45-45а - вул. Рубчака - вул. Проектована, № 433 від 22.12.2021, п. 2 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою КМУ 01.08.2006 №1045 (зі змінами), враховуючи, науковий висновок Ботанічного саду загальнодержавного значення Львівського національного університету імені Івана Франка, вимог визначених у Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених Наказом Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105, для забезпечення безпечної експлуатації пішохідної зони.

В управлінні зазначили, що дерева досягли своєї вікової межі (70 років), яка визначена для дерев виду тополя у рядових посадках магістральних вулиць – 45 років (відповідно до Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105). 

Контроль за проведення робіт з озеленення буде забезпечено управлінням екології та природних ресурсів ЛМР та садівником Сихівського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ