Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вже два місяці пестициди у Сянках зберігаються у пошкоджених контейнерах

У травні 2006 року у с. Сянки Турківського району під час перевірки ВАТ «Агросервіс» було виявлено підтікання пестицидів з 5 контейнерів. Під час обстеження цих контейнерів, були зафіксовані тріщини по периметру днища. Вимоги припису держінспектора з ОНПС у Турківському районі ВАТ «Агросервіс» щодо негайної ліквідації підтікання пестицидів з контейнерів, охорони майданчика та захисту його від атмосферних опадів було повністю проігноровано. Роботи з ліквідації підтікання пестицидів з тріснутих контейнерів ВАТ «Агросервіс» провів лише наприкінці червня, після того як держінспектор з ОНПС в Турківському районі звернувся в прокуратуру.

21 червня 2006 року спеціалісти Львівському центру «Облдержродючість» здійснили відбір проб ґрунту, води та трави поблизу складу зберігання непридатних та заборонених до використання пестицидів на станції Сянки. Згідно з результатами аналізів, в пробах води та рослинності перевищення ГДК не виявлено. У пробах ґрунту також не виявлено залишкових кількостей пестицидів (хлорорганічних, фосфорорганічних та симтриазинових), проте виявлено елементні перевищення  ГДК по нікелю, кадмію, свинцю, а також фосфатах.
Станом на 30.06.06 р. зафіксовано підтікання 2 з 5 пошкоджених контейнерів. ВАТ «Агросервіс» продовжується виконання робіт щодо ліквідації підтікання пестицидів з тріснутих контейнерів та забезпечення належного зберігання пестицидів.
Крім цього, на запит держуправління екоресурсів в Львівській області головне управління охорони здоров’я надало інформацію по моніторингу стану здоров’я населення с. Сянки. Згідно з довідкою захворюваність по с. Сянки набагато менша, ніж по Турківському району загалом. Тенденцій до великого росту хвороб органів дихання не спостерігається.
Повідомило управління екоресурсів у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ