Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

WCK профінансували 90 мільйонів страв для біженців в Україні

Керівниця програми WCK Юлія Стефанюк на сьогоднішньому брифінгу в Media Center Ukraine розповіла про роботу благодійної організації в Україні.

Як зазначила Юлія Стефанюк, з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, World Central Kitchen, представники якої перебували в Польщі, почали допомагати українським переселенцям та готувати теплі обіди. З 28 лютого працівники компанії, перетнувши кордон, прийшли на поміч в ті міста, в які скеровувалися потоки біженців, зокрема у Львів та Одесу. За 142 дні війни було приготовано понад 90 мільйонів страв та видано понад 2 мільйони продуктових наборів.

"WCK працює більше ніж 12 років, але вона постійно співпрацювала з ситуаціями, пов’язаними з природними катаклізмами (пожежі, урагани, землетруси). Участь у військових ситуаціях - це вперше. Основна особливість, яку ми помітили - це велика кількість партнерів (ресторани, кафе, їдальні), які швидко змогли включитися в роботу та готувати їжу по всій Україні. Також була опрацьована нова модель розповсюдження у вигляді волонтерів. Люди відгукувалися та допомагали, а вже після цього організація почала фінансувати кожну страву, яка готувалася. Наша організація міняється разом з Україною і це дійсно унікальна місія для нас", - зокрема зазначила Юлія.

World Central Kitchen – неурядова спілка, заснована 2010 року відомим шеф-кухарем Хосе Андресом. З початку свого заснування компанія надає допомогу постраждалим у різних куточках світу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ