Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як часто українці мають ідеальні вихідні?

75% українців мають фіксований робочий графік. Пʼять днів на тиждень вони працюють, а два – відпочивають. Завдяки цьому у них є можливість планувати свій робочий час, а також заздалегідь організовувати вихідні.

Згідно з даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, 45% «білих комірців» мають ідеальні вихідні раз на місяць. А от 5% українців насолоджуються відпочинком на власний смак лише під час відпустки.

75% українців мають фіксований графік роботи, що дає можливість організовувати свій робочий та вільний час заздалегідь. Хоча більшість «білих комірців» прагнуть кар’єрного зростання, все ж правильне співвідношення часу для роботи й відпочинку допомагає їм бути більш продуктивними протягом наступного тижня. Як роботодавці підтримують ідею про «work-life balance»

Кожний сьомий респондент зазначає, що має гнучкий графік роботи. Водночас тривалість і формат робочого дня залежать від рівня завантаженості й кількості проектів, над якими він працює. Саме ці фактори є вирішальними для організації не тільки трудового процесу, а й, власне, вихідних. 6% респондентів зазначають, що не можуть чітко сказати, який мають розклад, оскільки співвідношення вільного та робочого часу залежить від кількості та масштабності виробничих задач.

Натомість, частина українців працюють позмінно. Це означає, що вони мають погоджений графік роботи: наприклад, працюють добу, а потім декілька днів відпочивають. Відповідно, планування вихідних, а тим паче ідеальних, залежить і від того, який саме це день тижня. Адже у суботу та неділю, як правило, розважальних заходів, як правило, більше, а в робочі дні – навпаки.

Кожен другий українець має ідеальний для себе вихідний раз на місяць. Цей час він проводить разом із рідними, близькими, займається улюбленим хобі або ж подорожує. Для «білих комірців» пріоритетними є саме подорожі чи організація активного культурного відпочинку. Кожен восьмий респондент присвячує вільний час хобі. Які вони – вихідні дні українців?

Водночас, 21% респондентів зауважують, що для них ідеальним є кожен вік-енд. Вони повсякчас намагаються організувати свій вільний час так, як їм до вподоби, незважаючи ні на що.

14% «білих комірців» мають нагоду провести свої вихідні, займаючись улюбленою справою, лише кілька разів на півроку. Цей час вони присвячують собі та тим видам діяльності, що приносять задоволення, а ще – знайомствам із цікавими людьми. Лише кілька разів на рік мають ідеальний вихідний 10% респондентів. Українці стверджують, що серед метушні, робочих та домашніх обовʼязків їм бракує часу на те, щоб проводити вихідні так, як вони того бажають. 5% респондентів мають змогу організувати свій ідеальний відпочинок лише під час відпустки –  присвятити його хобі, зустрічам із близькими людьми, подорожам і т. д.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного у квітні 2017 року. В опитуванні взяли участь 942 респонденти з різних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ