Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як Кременець обганяє Львів у питанні побудови паркінгів

Як повідомив Голова ГО "ФОРМАТОР" Вячеслав Онишкевич, кілька австрійських інвесторів виявили зацікавленість у будівництві підземного паркінгу в Кременці, що на Тернопільщині.

За ініціативи ГО "ФОРМАТОР", 17 листопада 2023 року у місті Грац, Австрія відбулась бізнес-зустріч з місцевими представниками капіталу на якій розглядались питання потенційних капіталовкладень в економіку України, зокрема в Кременеччину.

Як повідомив Вячеслав Онишкевич, за результатами даної зустрічі кілька австрійських інвесторів виявили зацікавленість у будівництві підземного (в центральній частині міста Кременець) та підземно-наземних паркінгів (у густонаселених районах).

"За задумом паркінги мають стати об’єктами подвійного призначення. Їх підземна частина також слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Спорудження вказаних паркінгів, як об’єктів подвійного призначення, є надзвичайно важливими спорудами для міської інфраструктури, оскільки знімуть напругу в дефіциті паркомісць, а також вагомим елементом захисту у разі потенційної загрози для кременчан", - зазначив Онишкевич.

Він також повідомив, що до Кременецької міської ради направлено запит про наявність ділянок в місті Кременець для можливого будівництва та облаштування підземних та підземно-наземних паркінгів.

Нагадаємо, у Львові вже багато років обговорюють проблеми з паркуванням, однак далі розмов питання побудови підземних, наземних, перехоплюючих паркінгів досі не зрушилось.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ