Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як отримати доступ до архіву СБУ на Львівщині

Як дізнатися про долю свої рідних або відомих постатей, які були піддані репресіям: регіональний архів СБУ допомагає з пошуком інформації

З прийняттям ЗУ «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» громадяни України мають змогу ознайомитися з раніше засекреченими матеріалами.

Одним з таких місць є архів Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Саме тут кожен охочий зможе відшукати інформацію про маловідомі факти чи долю своїх рідних, які були піддані репресіям. Також можна ознайомитись й з архівними кримінальними справами на політичних в’язнів та про осіб розстріляних 26 червня 1941 року у зв’язку з початку військових дій на Заході України.

Для отримання інформації громадянин готує запит на ім’я начальника регіонального Управління СБУ в якому зазначає наступні відомості:

  • прізвище ім’я по батькові людини про яку шукає інформацію;
  • дату та місце народження розшукуваного;
  • місце проживання на момент арешту (за можливості);
  • злочини, у яких звинувачували (за можливості).

Запитувач також зазначає свої дані: прізвище ім’я по батькові, контактний номер телефону та фізичну або електронну адресу на яку працівники архіву надсилатимуть відповідь за результатами розгляду звернення.

Далі, підготовлене звернення надсилаєте на електронну адресу [email protected] або на адресу Управління м. Львів, 79000, вул. Д. Вітовського, 55.

Після звернення працівниками архіву перевіряється наявність запитуваної інформації. Результати перевірки у письмовому вигляді повідомляються запитувачу. Згідно із Законом України "Про звернення громадян" відповідь надається протягом 30 днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ