Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як подолати стрес?

Стрес давно став частиною нашого життя. Саме він є одним із основних чинників, які викликають 86% захворювань.

Найпоширеніші захворювання, викликані стресом, - це хвороби серця, щитовидної залози, цукровий діабет, псоріаз, виразкова хвороба, гіпертонія, бронхіальна астма, ревматоїдний артрит, ожиріння, екзема, депресія тощо.

Щоразу переживаючи через неприємну подію або депресію, коли дізнаємося про невтішний діагноз, ми відчуваємо певний дискомфорт. Це неспецифічна реакція організму у відповідь на дуже сильну дію (подразник) зовні, яка перевищує норму.

До основних ознак стресу можна віднести: головний біль, запаморочення, втрата концентрації, алергічні реакції, свербіж шкіри, проблеми з травленням та нудота, негаразди в сімейному житті, порушена координація рухів, тяга до солодкого, погіршення якості сну, безсоння.

Як стверджують науковці, аби знизити рівень стресу необхідно правильно мислити. Оскільки позитивне сприйняття світу може насправді покращити здоров’я і зрештою подовжити життя.

«Аби зменшити вплив стресу на організм достатньо дотримуватись простих правил. Намагайтеся спати не менше 8 годин у добре провітрюваному приміщенні, адже під час сну відбувається відновлення психоемоційного стану організму. Також забезпечте своєму організму помірні фізичні навантаження, налаштуйтесь на позитивний лад (аутогенне тренування), практикуйте дихальну гімнастику, харчуйтеся повноцінно. Не забувайте про підтримку друзів та рідних, це гарний фактор у профілактиці та лікуванні стресу», - зазначив завідувач 20-го відділення Львівської обласної психіатричної лікарні Сергій Гнатюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ