Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як штучний інтелект бачить Україну майбутнього

Фахівці GlobalLogic використовують можливості машинного навчання у проєктних задачах. А напередодні новорічних свят, інженери компанії запитали у штучного інтелекту, як він уявляє Україну майбутнього.

Нейромережа згенерувала кадри країни після 2030 року. На них Україна є технологічно розвиненою державою. Серед сюжетів: швидкісні потяги, доставка вантажів дронами, електротранспорт та електричні вітряки. Кияни можуть впізнати міст на Троєщину, по якому їде поїзд метро, а харків’яни – нові квартали з хмарочосами біля Держпрому. У Львові розвивається протезування, суперлюди з біонічними протезами будуть звичною частиною нашого майбутнього.

Також штучний інтелект зобразив втілення великої Мрії, спільної для всіх українців. 

Якою Україну майбутнього бачать самі айтівці?

Інженери GlobalLogic відповіли на актуальне питання: чи зможе штучний інтелект замінити людей у робочих задачах? За результатами опитуванням понад тисячі експертів, більшість з них (67%) впевнені, що ШІ не замінить людей у роботі. Кожен десятий вважає, що у майбутньому штучний інтелект може взяти на себе побутові обов'язки: контроль за будинком та електричними пристроями, керування автомобілем і навіть трафіком у містах.

Загалом в опитуванні взяли участь понад 1000 спеціалістів. Серед них 309 фахівців рівня Middle, 298 – Senior та 147 на позиції Lead. Близько половини (474) опитаних фахівців працюють у компанії понад 3 роки.

Спеціалісти вважають, що найбільшого прориву у майбутньому слід очікувати у хмарних обчисленнях, машинному навчанні та великих даних. Галузі, де будуть відбуватися найбільші інновації — військові технології, промислове виробництво внаслідок автоматизації, будівельна та медичні галузі, а також зелена енергетика.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ