Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як у Львові розподілили 3,5 млн грн для мистецьких шкіл

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3
У Львові задля розвитку початкової музичної та мистецької освіти цьогоріч на сесії ЛМР затвердили відповідну Програму придбання музичних інструментів та обладнання ... на 2018-2020 роки. Загалом вирішили виділили 3,5 млн грн. Сьогодні, 21 березня, посадовці розповіли на що підуть гроші, передає Гал-інфо.

«Програма напрацьовувалася у тісній співпраці з представниками громадськості, фахівцями, також активно була залучена Львівська консерваторія та представники Львівської філармонії. Коли ми говоримо про музичну, мистецьку освіту у Львові, то ми говоримо не лише про поточну діяльність музичних шкіл, а й дивимося ширше, глибше та дивимось у розрізі екосистеми міста і культури міста зокрема.

Уперше з міського бюджету було виділено таку велику суму, як 3,5 млн грн, на закупівлю музичних інструментів. У нашому місті є 14 мистецьких шкіл, тому перед нами постало питання правильного та ефективного розподілу цих коштів.

Відтак, було утворено робочу групу, яка напрацювала програму і, власне, в програмі було передбачено, що музичні та мистецькі школи подають заповнені форми щодо необхідності закупівлі музичних інструментів та сучасного обладнання.

За підсумками кампанії ми отримали від наших 14 шкіл заявок на 12 млн 770 тис грн. Конкурсна комісія мала не легку місію проаналізувати кожну заявку", - розповіла Наталія Бунда.

Три рояля за 1,5 млн: львівські музичні школи отримають інструменти

Висновки комісії

"За рішенням комісії для трьох музичних шкіл (№3, №5, №7) придбають по одному новому роялю. На це планують витратити приблизно 1,5 млн грн. Чому приблизно, тому що це є тендерна процедура вартість рояля буде сягати залежно від марки.

І 800 тис грн з 3,5 млн грн  будуть скеровані на оновлення техніки у чотирнадцяти мистецьких школах Львова. Наприклад, можуть купити комп’ютери, принтери, інтерактивні панелі тощо.

Решту - 1,2 млн грн плануємо використати для реставрації наявних музичних інструментів у вищезгаданих школашколах", - пояснила Наталія Бунда. 

"Львів має відповідати статусу культурної столиці"

Проректор з науково-педагогічної, виховної роботи та міжнародних зв’язків Львівської національної музичної академії ім. М.В. Лисенка у коментарі Гал-інфо розповів.«Ми живемо в чудовому місті з прекрасними традиціями, які привели нас до статусу культурної столиці України. Відповідно до цього статусу, ми повинні дбати наш статус завтра і в подальшому. І хто, як не наші діти, не наше молоде покоління повинні виховуватися в належних умовах, за належних, якісних обладнань, інструментів для того, щоб в подальшому творити належного професійного рівня музику»,- зазначив Остап Майчик, 

«Робота з молоддю дуже відповідальна. У Львові відбулася така допомога в реалізації цієї великої програми в підтримці музичних шкіл. Я вважаю, що в Україні це єдине місто, яке дозволило це зробити. Ця сума грошей, яка виділена на закупівлю нових інструментів, – це є початок чогось великого»,- розповіла заступник генерального директора Львівської філармонії Іоланта Пришляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ