Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як ухилялися від весняного призову: нападали на збірний пункт і цькували собаками

У Львівській області на 100% виконала весняний призов до війська. 770 юнаків були направлені на службу у Збройні сили України та в інші військові формування. Однак траплялися і прикрі випадки. Про це сьогодні, 1 червня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.

«Були випадки, коли не пускали на подвір’я, виганяли і навіть спускали собак на представників військкоматів. Цього року був випадок, що двоє людей втекли із залізничного вокзалу. Були такі випадки, коли на збірний пункт прорвалися цивільні люди і мало не з бійкою вирвали призовника та втекли. Одного із тих, хто нападав на збірний пункт, ми затримали та передали в органи Нацполіції», - розповів Олександр Тіщенко.

Окрім того, деякі призовники не з’являлися на відправку.

«Всі матеріали скеровані в органи Нацполіції та прокуратуру. Вже 24 справи передали органам Нацполіції через те, що не з’явилися на відправку. За минулий рік за це було засуджено 5 чоловік. Вони отримали по два роки умовно», - сказав військовий комісар.

Водночас він подякував усім юнакам, які прийшли у військомати, щоб виконати свій борг перед державою.

Призовники вже відправлені у навчальні центри, потім їх відправлять у військові частини де вони служитимуть 1,5 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ