Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як українізувати російськомовне оточення? Конкурс есе

Портал мовної політики збирає ідеї, які можна буде використати для розширення вжитку української мови в російськомовних та здебільшого російськомовних середовищах. Для цього активісти оголосили конкурс есе.

Організатори конкурсу наголошують, що йдеться про засоби, які може застосувати пересічна людина без істотної допомоги держави, але за сприяння органів місцевого самоврядування. 

"Важливо, щоб це були нові ідеї, спрямовані на те, щоб якомога більше людей перейшло на українську мову спілкування на повсякденній основі", - зазначають активісти.

Свої ідеї необхідно викласти в формі есе обсягом 3-5 сторінок та надіслати на адресу [email protected] до 21 лютого. Крім того, потрібно заповнити дану форму.

Три найкращі роботи будуть винагороджені призами. Переможець отримає сертифікат на двох осіб на подорож по Україні. Другий і третій призи - річна передплата на журнал «Український тиждень» та добірка книжок про успішних людей від видавництва «Наш Формат».

Годі балакати – підтримуй українську мову щоденно

До журі конкурсу увійшли активіст Громадянського руху «Відсіч» Сергій Оснач, засновник ініціативи «И так поймут!» Роман Матис, редакторка Порталу мовної політики Іванна Кобєлєва та меценат Юрій Яворський.

Результати конкурсу будуть оголошені у березні, повідомляють активісти. 

Докладніше на Порталі мовної політики

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ