Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як відновити документи після втечі з-під окупації: поради уряду

Часто у людей, які виїжджають із ТОТ, втрачені документи

Фото: Depositphotos

В Україні хочуть посилити інформування громадян із тимчасово окупованих територій щодо відновлення документів.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Часто у людей, які виїжджають із ТОТ, втрачені документи. Відновити їх – досить нешвидкий процес.

Люди мають бути всебічно поінформовані про можливість звернутися за допомогою у відновленні документів. На цьому Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила на одній із робочих нарад.

Нагадуємо, втрачені чи протерміновані документи не завадять повернутися додому. Відповідно до законодавства, громадянин України за жодних підстав не може бути обмежений у праві на в’їзд в Україну.

З питаннями щодо відновлення документів необхідно звернутися до Державної міграційної служби.

«Держава та волонтери мають чітко інформувати людей щодо того, куди звертатись і що робити для відновлення документів. Оскільки без документів люди не можуть отримувати соціальну допомогу і вести нормально життя», – зазначила Віце-прем’єр-міністр.

Також евакуйовані українці не можуть поселитись у тимчасове житло, адже у багатьох випадках їх не беруть без документів. Посадовиця наголосила на необхідності створення удосконаленого механізму, за яким таке поселення буде можливе.

Окрему увагу Ірина Верещук акцентувала на такій проблемі у людей, які евакуюються через пункт пропуску «Колотилівка – Покровка». Вона доручила скласти списки українців, у яких втрачені документи та які потребують допомоги у вирішенні бюрократичних питань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ