Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вступити до ВНЗ, якщо у документах різні прізвища

Міністерство освіти і науки України дозволило абітурієнтам подавати заяви на вступ до вищих навчальних закладів у паперовій формі, якщо у їх документах про раніше здобуту освіту та документах, що посвідчують особу, вказані різні прізвища. Відповідний лист підписано першим заступником міністра освіти Інною Совсун, інформує освітній портал.

Рішення прийнято у зв’язку з численними зверненнями вступників, у яких через неспівпадіння прізвища в документах виникали складнощі з коректним оформленням заяви на вступ до ВНЗ.

“Цьогоріч вперше вступ на “бакалавра” практично повністю здійснюється онлайн за допомогою електронної системи. Ми вирішили підтримати абітурієнтів, у яких у зв’язку з різними життєвими обставинами вказані різні прізвища у документах, та дозволити їм подавати заяви в паперовій формі. Це рішення було прийнято, оскільки електронна система не містить даних про осіб, що змінили прізвища, тому ми не можемо співвіднести цю інформацію з документами”, - пояснила Інна Совсун.

У Міністерстві освіти і науки також нагадали, що в МОН діє консультативна телефонна лінія щодо питань вступу до ВНЗ. Якщо абітурієнт зіткнувся з труднощами при поданні електронних заяв на вступ, йому необхідно звернутись за допомогою за тел.: (044)-481-32-15, 068-951-25-13.

Для дзвінків з території Криму та тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей: 050-550-54-11; 0 800 504 425. Консультативні телефонні лінії працюють протягом вступної кампанії в робочі дні з 9:00 до 18:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ