Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати університет? Помилки абітурієнтів

Коли всі державні іспити склали, випускний відсвяткували, кожен абітурієнт постає перед одним із найважливіших виборів у своєму житті – вибір університету. Адже там ви не лише здобуватимите знання, але й проведете найяскравіші роки вашого життя. Вже, ніби, обрали університет, але, прочитавши відгуки, передумали туди вступати? Як не помилитись у виборі ВНЗ, та які типові помилки роблять чи не усі вступники? Корисними порадами ділиться портал "Light".

1. Коментарі

Часто вступники та їхні батьки, прочитавши відгуки про певний ВНЗ, змінюють свою думку про університет у гіршу сторону. Проте не завжди у коментарях ви знайдете правдиву інформацію. Прочитайте відгуки про декілька університетів і абсолютно у кожному знайдете щось негативне. Нерідко завчасно підготовлений текст копіюють та залишають у коментарях одразу під декількома сайтами ВНЗ.

2. Спілкування із студентами

Щоб дізнатися всю правду про студентське життя, поспілкуйтеся з тими, хто там вчиться. Саме студенти можуть розповісти вам про плюси та мінуси університету, спростувати чи підтвердити думки, які ви десь чули або читали у коментарях. До того ж, нові знайомства зі студентами навчального закладу, де ви, можливо, навчатиметесь, точно не зашкодять.

3. День “невідкритих” дверей

За статистикою, 18% вступників визначаються з вибором ВНЗ лише після відвідування його у День відкритих дверей. Проте не варто забувати, що це все своєрідне “шоу”, яке влаштовують з метою показати свій заклад лише з найкращих боків. Приїдьте до університету в один з будніх днів. Так ви на власні очі зможете побачити процес навчання,  поспілкуватися з викладачами та студентами, на деякий час відчути на собі всю атмосферу закладу.

4. Викладацький склад

Зазвичай інформація про викладачів розміщена на сайті університету. Поцікавтесь, хто  буде викладати у вас в найближчі роки. Розпитайте думку студентів про певного викладача. Також можна знайти в Інтернеті наукові статті, замітки та інші роботи людей, які вас навчатимуть.

5. Зіркові випускники

Звичайно, університет не дає гарантії того, що кожен студент безсумнівно стане успішним. Це все залежить від людини, її власних професійних та людських якостей. Проте не варто забувати, що люди, які оточують, формують нас, як особистість. Часто абітурієнти не цікавляться випускниками обраного вишу. Дізнайтесь, хто з відомих людей закінчував певний університет, почитайте історію їхнього успіху.

LIGHT

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ