Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як виглядатиме ротонда в Стрийському парку, яку орендують за 165 тисяч: фото

Нещодавно у Стрийському парку провели три аукціони з оренди споруд, що розміщені на центральній алеї в парку. Як зазначають в управлінні інвестицій та проєктів ЛМР, вартість оренди у ході торгів зросла у десятки разів.

До прикладу, оренда ротонди (колишнього павільйону кондитерської фірми Sarotti, акції якої належали компанії Nestlé; площа 44,5 м2) зросла майже у 17 разів від стартової ціни до 165 101 гривня за місяць. 

На фото: ротонда у Стрийському парку - теперішній стан / фейсбук-сторінка Любомира Зубача

Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач повідомив, що вартість оренди справді дуже велика і прирівнюється до цін в центрі Львова і вище. Важливим моментом є те, що орендовані споруди мають історичну цінність, тому адміністрація Стрийського парку передбачила відновлення історичних фасадів.

"Ці павільйони та ротонду будували як торгові площі для міжнародної ярмарки, яка відбувалась в 1920-1930х рр, сказав Любомир Зубач. Важливо зберегти їхній автентичний вигляд. Як це було 100 років тому. Саме тому в умовах кожного аукціону за наполяганням Стрийського парку було передбачено: капітальний ремонт приміщень буде відбуватися винятково за тим проєктом, який замовила і затвердила адміністрація парку за погодженням управління охорони історичного середовища. Жодного розширення, збільшення висоти чи пластикових вікон".

Також він зазначив, що у зв'язку з появою орендарів в парку додасться роботи. Тому у міській раді хочуть передбачити, щоб відсоток від оренди доходив і до Стрийського парку. 

Візуалізація ротонди після ремонту / фейсбук-сторінка Любомира Зубача

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ