Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як захиститися від вірусів: кліматична техніка, що допомагає піклуватися про здоров’я

Кліматична техніка не лише створює в приміщенні сприятливий мікроклімат, а й захищає мешканців від неприємностей зі здоров’ям. Які прилади варто мати вдома під час світової пандемії, читайте в нашій статті.

До кліматичної техніки відносяться кондиціонери, іонізатори, очисники та зволожувачі повітря, детальніше ознайомитися з характеристиками та вартістю яких допоможе каталог товарів і цін E-Katalog. Призначення таких побутових приладів — створити в будинку максимально сприятливі умови: підтримувати комфортну температуру й очищати повітря від шкідливих мікроорганізмів та алергенів. Розповімо докладніше про функції та призначення кожного пристрою.

Системи кондиціонування

На сьогодні кондиціонер є найпопулярнішим кліматичним пристроєм. Прилад ефективно охолоджує повітря до комфортного рівня, завдяки чому в спеку ви добре почуваєте себе в приміщенні та можете працювати та відпочивати без ризику отримати тепловий удар. До того ж, як стверджують лікарі, прохолодна температура знижує навантаження на серце та судини, що особливо актуально під час пандемії.

Сучасні спліт-системи також допомагають боротися з вірусами. Вони додатково оснащені фільтрами для очищення повітря та видаляють з житла не лише пил, алергени, а й шкідливі мікроорганізми. Кондиціонери інверторного типу працюють і на охолодження, і на обігрів, тому з їхньою допомогою можна ще й зігрітися в міжсезоння, коли у помешканні відсутнє опалення. Це виключає ризик переохолодження та зниження імунітету.

Іонізатор

Зробити повітря квартири ще більш корисним для здоров’я допомагають іонізатори, які насичують простір позитивно і/або негативно зарядженими аероіонами. Ці мікрочастинки добре впливають на наш організм і покращують самопочуття. Подібна кліматична техніка здатна імітувати морський, лісовий або гірський клімат, запах повітря після дощу. В результаті її впливу зміцнюється імунітет, підвищується працездатність, нормалізується сон, стає чистою шкіра, проходять хронічна втома і депресія.

Також останні дослідження професора Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона (США) Анчі Баранової довели необхідність користування очисниками-іонізаторами, якщо вдома є хворі на COVID-19. Річ у тому, що всередині приладу встановлена спеціальна повітродувка, що іонізує пил і краплі вологи, а поперед неї знаходяться пластини, на які надходить струм. Саме ці платини притягують до себе заряджені пилові частинки та краплі вологи, що містять віруси, і під впливом струму вірус руйнується.

Очисник повітря

Ефективно очистити простір квартири від шкідливих домішок, які містяться в повітрі, що особливо необхідно у період світової пандемії, допоможе очищувач повітря. Такий пристрій не лише полегшує життя алергікам і астматикам, бо видаляє більшість алергенів, — з його допомогою можна позбутися бактерій і вірусів, тим самим сповільнити поширення інфекції та захистити від зараження здорових членів родини. Очищувач з озонатором додатково знезаражує повітря, створює ефект свіжості, як після грози.

Зволожувач повітря

Сухе повітря у приміщенні викликає сухість та подразнення слизових, перхоту в горлі, різь в очах, свербіж шкіри. Зволожувачі швидко підіймають рівень вологості в закритому приміщенні до комфортного, що значно поліпшує стан мешканців.

В ідеалі використовувати зволожувач разом з очисником повітря. Вчені встановили, що якісна фільтрація повітря в приміщенні знижує ризик зараження COVID-19 з 14% до 1%. Тобто в чистому та вологому середовищі значно менше шансів захворіти на коронавірус.

Бережіть себе та будьте здорові!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ