Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Як зняти гроші на касі з банківської картки Mastercard

Чим більше у власника банківської картки способів керувати власним рахунком, тим краще.

Тому компанія Mastercard намагається запропонувати своїм клієнтам якомога більше таких послуг. Наприклад, у вас є можливість зняти гроші на заправці або ж на касі іншої торгової точки. Розбираємося, що таке послуга «Готівка на касі» та як правильно нею скористатися.

Переваги послуги «Готівка на касі»

Є низка ситуацій, коли необхідно мати з собою готівку. Особливо якщо людина отримує весь дохід на банківську картку і постійний пошук банкоматів стає неприємною рутиною. Завдяки послузі «Готівка на касі» можна зняти гроші з рахунку одразу під час оплати щоденних покупок на касі магазину. Додаткові переваги послуги:

  1. Це зручно, оскільки не потрібно витрачати час та зусилля на пошук банкомата чи банківського відділення.
  2. Фактично послуга є звичайним безконтактним платежем, тому займає всього декілька секунд.
  3. Передача даних користувача під час транзакції не відбувається. Надсилається лише зашифрований код у вигляді токена.
  4. В Україні є приблизно 100 000 торгових точок, де можна скористатися «Готівкою на касі».

Як скористатися послугою «Готівка на касі»

Вам потрібно мати з собою банківську картку чи гаджет з NFC, де попередньо налаштовані сервіси Google Pay або Apple Pay, залежно від операційної системи пристрою, яким ви користуєтеся.

Щоб зняти готівку потрібно:

  1. Повідомити касира про бажання скористатися послугою «Готівка на касі», а також назвати суму, яку ви хочете отримати. Максимально доступний розмір коштів – до 6 тисяч гривень.
  2. Касир активує платіжний термінал. Далі необхідно піднести до нього картку або гаджет на невелику відстань. Зв’язок встановлюється швидко, а про успішну операцію сповіщає звуковий сигнал термінала або вібрація електронного пристрою.
  3. Підтвердьте транзакцію вибраним методом у налаштуваннях безпеки та отримайте чек.

Ось і весь процес. Як бачите, зняти кошти в торговій точці – швидко та безпечно. Для цього достатньо лише знати, як виконується звичайний безконтактний платіж. У такий спосіб ви можете отримати готівку на касах супермаркетів, аптек, АЗК, магазинів електроніки, зоотоварів тощо.


Видаліть дубльований текст нижче

Ось і весь процес. Як бачите, зняти кошти в торговій точці – швидко та безпечно. Для цього достатньо лише знати, як виконується звичайний безконтактний платіж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ