Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яка сьогодні суспільно-політична ситуація на Радехівщині?

У коментарі журналістці Гал-інфо голова Радехівської РДА Степан Рудницький розповів про суспільно-політичні настрої у районі.

Так склалось, що на Радехівщині протягом останніх чотирьох років є певні політичні конфлікти між деякими депутатськими групами.

«Справа у тому, що десь наприкінці грудня 2016 року відбулась зміна керівництва районної ради – це де-юре. А ось де-факто – нічого не змінилось. Тобто склалась така ситуація, що фактично звільнене керівництво реально не припинило впливами на суспільне життя Радехівщини», –  розповів Гал-інфо Степан Рудницький.

Це призводить до того, що під час розгляду на сесії важливих для районну питань, обговорення та голосування перетворюються на політичні баталії.

«Замість того, щоб оперативно голосувати за необхідні господарські рішення, депутати втягують у з’ясування своїх стосунків і працівників районної адміністрації, і самого голову райдержадміністрації», –  пояснив Гал-інфо Степан Рудницький.

До прикладу, 3 березня була чергова спроба зробити шум довкола звіту голови районної ради.  

«Під час розгляду цього питання і кількох наступних, певна депутатська група просто покинула сесійну залу. Відповідно згідно з регламенту була оголошена перерва у роботі сесії.

Згодом на днях відбулось друге пленарне засідання, оскільки не можна було вже далі відкладати вирішення питання щодо розподілу вільних залишків. Справа у тому, що на Радехівщині є потреба у покритті дефіциту зарплат для працівників медичної галузі», –  зазначив Гал-інфо голова Радехівської РДА.

За словами Степана Рудницького, це пов’язано з тим, що Радехівська районна лікарня не була реформована і відповідна не готова до нових викликів, тому утворився дефіцит зарплатні.

«Як відомо, з 1 квітня фінансування закладів охорони здоров’я відбуватиметься через Національну службу здоров’я. До цього, січень-лютий-березень йшло фінансування з державного бюджету і за можливістю дофінансування з районну».

Окрім медичної сфери, є великий ризик щодо достатності фонду зарплати для освітян. Також не стабільна ситуація щодо виплати зарплатні для працівників деяких підрозділів районної адміністрації.  

«Під час другого пленарного засідання голова районної ради зводила рахунки з тими, хто зірвав її звіт ще 3 березня. Як наслідок, сесія перетворилась в хаос.  За підсумками цих голосувань, районна рада не забезпечила фінансуванням ці підрозділи. На мою думку, це може призвести або до вимушеного скорочення штату, або як мінімум – працівникам підрозділі, цих делегованих повноважень, прийдеться піти у вимушену відпустку за власний рахунок.

Мені на правду не зрозуміла така позиція голови районної ради та депутатів, адже у період карантину потрібно максимально мобілізувати усі зусилля, усі людські ресурси державних службовців, районних чиновників, аби гідно дати відбій недузі і вберегти містян», –  наголосив Гал-інфо Степан Рудницький.

Додамо, що в умовах карантину і можливого оголошення Надзвичайної ситуації в регіоні в керівництва та фахівців РДА є достатньо роботи і обов'язків щодо забезпечення життєдіяльності району. Є сподівання, що спільна робота в боротьбі з насправді єдиним ворогом всіх нас - вірусом COVID-19 обєднає як депутатів райради, так і зблизить позиції керівництва райради та РДА щодо пріорітетів районної господарки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ