Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Які дані міста цікавлять львів’ян: тривають консультації з громадськістю

До 12 квітня 2024 року тривають консультації з громадськістю щодо оновлення розпорядження про публікацію відкритих даних Львова.

У Львівській міській раді готують проєкт ухвали "Про затвердження Положення про збір та публікацію даних на Порталі відкритих даних Львова", відповідно до якого буде оновлено перелік наборів даних міста для публікації у вільному доступі.

“Станом на зараз на порталі доступно 1229 наборів даних. Спільно з робочою групою працюємо над підвищенням ефективності та інформативності відкритих даних Львова аби кількість, якість та оновлюваність наборів даних максимально відповідала суспільному інтересу”, - зазначила на своїй сторінці у Facebook Олена Гунько, заступниця з цифрової трансформації у Львівській міській раді.

Відповідно до переліку, різні набори даних публікуватимуть на Порталі з певною частотою. Зокрема, інформацію оновлюватимуть кожного року, півріччя, кварталу, місяця або ж відразу після внесення змін. 

До набору даних, які оновлюватимуть раз в рік, належатимуть усі адміністративні дані в значенні Закону України “Про офіційну статистику”, регуляторні акти та їхні проєкти, результати фінансових планів державних та комунальних підприємств тощо. 

Бюджет Львівської міської територіальної громади також публікуватимуть один раз в рік, як і дані громадського бюджету, перелік об’єктів комунальної власності та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) і об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) міста, закладів охорони здоров’я Львова.

Окрім цього, на Порталі відкритих даних Львова можна буде знайти переліки майданчиків з контейнерами для органічних відходів на території Львова та дані про вилов, стерилізацію та ідентифікацію безпритульних тварин, які надаватимуть Львівські комунальні підприємства “Зелене місто” та “Лев”. 

Дані про земельні ділянки парків та скверів, зони для вигулу домашніх тварин, розміщення громадських вбиралень, зупинок міського транспорту та розклад його руху публікуватимуть відповідні департаменти та управління Львівської міської ради відразу після внесення змін. 

Нагадаємо, що до 12 квітня 2024 року львів’яни можуть подавати пропозиції та зауваження щодо оновлення переліку наборів даних, які будуть обов’язковими до оприлюднення. Ознайомитись із переліком можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ