Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Які документи повинен показати інспектор праці, що прийшов на підприємство?

Які документи повинен показати інспектор праці, що прийшов на підприємство? - прес-служба Головного управління Держпраці у Львівській області.

Державний контроль за додержанням законодавства про працю здійснюється у формі проведення інспекційних відвідувань.

При цьому слід зазначити, що контроль за додержанням законодавства про працю, окрім інспекторів Держпраці,  можуть також здійснювати інспектори праці органів місцевого самоврядування.

Контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням.

Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці  Держпраці та органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Державної служби України з питань праці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” або  за телефоном (044) 288-10-00.

Звертаємо увагу на те, що інспектор зобов’язаний  мати направлення на проведення інспекційного відвідування, яке скріплене печаткою та підписом відповідної посадової особи. В направленні також обов’язково зазначені суб’єкт господарювання, дата початку та закінчення контрольного заходу та підстава для проведення інспекційного відвідування.

Окрім цього, у направлені вказуються прізвища та ініціали інспекторів.

Якщо у Вас виникають сумніви щодо повноважень особи, яка прийшла на інспекційне відвідування, та достовірності документів,  негайно телефонуйте до Головного управління Держпраці у Львівській області за номером: (032) 235-48-42.

До слова, контрольні повноваження інспектори здійснюють відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, який затверджений
постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 р. № 295.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ