Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо союз „Нашої України” та БЮТу виявиться ситуативним, то БЮТ та Партія регіонів витіснять НУ з політики — Тарас Стецьків

Якщо союз „Нашої України” та БЮТу виявиться ситуативним, то Україні загрожує двопартійна система — БЮТ та Партії регіонів, — переконаний радник Президента України, один із лідерів громадянського руху „Народна самооборона” Тарас Стецьків, про це він заявив сьогодні, 12 лютого, на прес-конференції у Львові. За словами Стецьківа, постійні подвійні ігри блоку „Наша Україна” — з одного боку об’єднання з БЮТ, а з іншого — загравання з Партією регіонів, можуть призвести до того, що тактику подвійної гри щодо „Нашої України” використає блок Тимошенко, пішовши на ситуативний союз із Партією регіонів.
 „Якщо ти граєш у подвійні ігри, то повинен бути готовим до того, що тактику подвійної гри застосують і щодо тебе. В цих словах, я маю на увазі блок „Наша Україна”, якому одразу ж після утворення атикризової опозиції треба було категорично заявити про свою опозиційність, а не мінити свої погляди залежно від ситуації. Спочатку майже три місяці чільники НУ вирішували, як їм бути з парламентською більшістю, а потім, що є однією із найбільших помилок блоку та особливо Президента, це те, що вони погодилися на бюджет, розроблений антикризовиками. Віктор Ющенко не мав підписувати цього бюджету — це була одна із найбільших його помилок. Як можна було підписати бюджет, коли він був абсолютно асоціальним і сам глава держави на цьому не раз наголошував, а тут раптом його підписав. Побачивши такі подвійні стандарти, БЮТ вирішив помститися „Нашій Україні” і разом з партією Регіонів проголосував за закон „Про Кабінет міністрів”. Юлією Тимошенко у цьому випадку керував не стільки прагматичний розрахунок, як гнів і прагнення помститися за підтримку „Нашою Україною” бюджету. Так, крім цього вони отримали закон про імперативний мандат, але це була не самоціль”.
Як переконаний Тарас Стецьків, сьогодні для блоку „Наша Україна” та, зокрема, Президента є дуже вигідно те, щоб угода, яку підписали Тимошенко і Балога про консолідацію дій на місцях, була справді міцною. Отож вони повинні максимально об’єднувати свої сили не тільки в центрі, але і на місцях. В іншому випадку БЮТ та Партія регіонів просто зведуть нанівець „Нашу Україну” і в державі утвориться двопартійна система.
„Як БЮТ, так і ПР переконані, що в боротьбі один на один переможуть саме вони. Однак, на мій погляд, блок Тимошенко дещо перебільшує свої можливості і така ситуація буде вигідною лише регіоналам. Вони зможуть укріпити свої позиції і повністю узурпувати владу в державі”, — заявив Тарас Стецьків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ