Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович розповів, як дізнався про Майдан за грою в теніс

Колишній президент-втікач Віктор Янукович заявив, що дізнався про зіткнення на Майдані 30 листопада 2013 року лише наступного ранку під час гри в теніс. Про це він повідомив в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, яке опубліковано 26 лютого, пише DW.

Янукович заявив, що не віддавав наказів щодо розгону протестів взимку 2013 року та звинуватив своє тодішнє оточення в інтригах проти нього.

Спочатку на запитання про події в ніч на 30 листопада, коли силовики побили студентів, Янукович відповідав звинуваченням на адресу "радикалів", які провокували поліцію. Проте потім він припустив, що за протестами стояв тодішній голова його адміністрації Сергій Льовочкін разом із бізнесменом Дмитром Фірташем, які за його спиною стали режисерами Майдану, пише видання.

За словами Януковича, наступного ранку він дізнався про зіткнення під час гри в теніс, а Льовочкін не відповідав на дзвінки.

Екс-президент повідомив, що лише кілька разів зустрічався із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Розумію, мої проблеми - не його рівень", - зазначив Янукович. За його словами, фінансово його підтримує старший син Олександр. 

Також Янукович зазначив, що розлучився із дружиною Людмилою після 45 років подружнього життя і зараз він живе у неофіційному шлюбі із сестрою своєї колишньої кухарки, разом з якою утікав з України.

"Під час розмови Янукович не раз плутався та намагався уникати складних запитань, проте відверто розповів про приватне життя", - зазначає видання. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ