Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович сприятиме будівництву Польського дому у Львові

Президент України Віктор Янукович сприятиме появі Польського дому у Львові. Про це глава української держави і глава польського Сенату Богдан Борусевич розмовляли під час зустрічі, повідомило видання Wiadomosci.

Після зустрічі з українським президентом Борусевич заявив журналістам що одним з питань, порушених у ході переговорів, було становище польської меншини в Україні.

«Ми обговорювали, зокрема, будівництво Польського дому у Львові, і я отримав запевнення у підтримцы від президента Януковича. Президент попросив призначити особу відповідальну за це з нашого боку, щоб його адміністрація могла з ним зв'язатися. Я вказав на цю людину», - сказав Борусевич.

Глава Сенату заявив, що польська меншина в Україні функціонує дуже добре, і її найбільшою проблемою є брак фінансових ресурсів. Він підкреслив, що Сенат протягом 20 років підтримує поляків в Україні, і ця робота зараз приносить результати.

«В даний час вони готуються до будівництва Польського дому в місті Бар, в якому український уряд бере участь, даючи земельну ділянку для будівництва. Підготовлено будівлю польської школи у Шепетівці, добре працює в методичний центр в Дрогобичі, а також працює Польське радіо і телебачення у Вінниці. Це все працює», - сказав Борусевич.

Спікер Сенату також заявив, що йшли переговори з Януковичем стосовно продовження нафтопроводу Одеса - Броди до Гданська.

Борусевич заперечує, що сьогднішній, 4 лютого, візит пПрезидента України в Гданськ пов'язаний з питанням участі українських підприємств у приватизації компанії Lotus. На питання, чи обговорювали з Януковичем продаж НПЗ, він відповів заперечно.

«Ми не говорили про це. Я не продаю Lotus, питання про приватизацію – це рішення уряду», - сказав Борусевич.

Він додав, що під час зустрічі обговорили польсько-українську економічну і політичну співпрацю, хід переговорів України з ЄС.

Wiadomosci

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ