Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Янукович створив антикорупційний комітет

Президент Віктор Янукович створив Національний антикорупційний комітет. Згідно з указом, який оприлюднений на сайті глави держави, цей комітет є консультативно-дорадчим органом при президенті.

Згідно з документом, основним завданням комітету є "забезпечення сприяння президенту в реалізації його повноважень, передбачених Конституцією".

Янукович визначив, що Національний антикорупційний комітет "утворюється у складі голови, виконавчого секретаря та інших членів".

"Головою Національного антикорупційного комітету є президент, виконавчим секретарем комітету є секретар Ради нацбезпеки і оборони; персональний склад комітету затверджується президентом за поданням виконавчого секретаря", - йдеться у документі.

Згідно з указом, для реалізації основного завдання Національний антикорупційний комітет:

- здійснює системний аналіз стану корупції в Україні та заходів, що вживаються для запобігання і протидії їй;

- розробляє антикорупційні заходи, в тому числі з метою гармонізації законодавства та усунення наявних у ньому протиріч;

- готує пропозиції про спрощення дозвільних та інших процедур щодо ведення малого і середнього бізнесу та ліквідації причин, які зумовлюють порушення у цій сфері;

- розробляє з урахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду, рекомендацій провідних світових організацій проекти актів законодавства з питань посилення боротьби з корупцією;

- бере участь у підготовці проектів послань президента до народу, щорічних і позачергових послань до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України в частині, що стосується питань запобігання та протидії корупції.

Також виконавчий секретар комітету має внести у двотижневий строк проект положення про Національний антикорупційний комітет та пропозиції щодо його персонального складу.

Виконавчий секретар має передбачити входження в установленому порядку до складу комітету керівників правоохоронних та інших державних органів, представників профільних комітетів Верховної Ради, громадських організацій, провідних учених та інших фахівців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ