Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Японія передала Україні 1800 габіонів для захисту об’єктів критичної інфраструктури

Уряд Японії продовжує надавати системну допомогу у відновленні України. В рамках співпраці між двома країнами Японія оголосила про передачу Україні 1800 габіонів — захисних конструкцій для об’єктів критичної інфраструктури. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.
Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Перші 320 з них вже доставлені. Церемонія передачі габіонів відбулася за участі заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександри Азархіної, Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Кунінорі Мацуди та заступника головного представника Японського агентства міжнародного співтовариства (JICA) в Україні Сатоші Сугімото.

«Забезпечення першого рівня захисту критичної інфраструктури вимагає злагодженої роботи уряду, міжнародних партнерів та операторів критичної інфраструктури. Завдяки партнерській допомозі Уряду Японії ми отримали додаткові спроможності пасивного захисту важливих інфраструктурних об’єктів. Це надзвичайно важливо для посилення стійкості України в умовах війни. Ми цінуємо надійну і послідовну підтримку Японії у питаннях надання необхідної комунальної техніки постраждалим від війни громадам, управління відходами руйнувань, гуманітарного розмінування та захисту критичної інфраструктури», – зазначила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна під час передачі.

Габіони будуть розділені між усіма лінійно-виробничими управліннями компанії Оператор ГТС України.

Зокрема, це стосується прифронтових регіонів, які потребують найбільшого захисту своїх критичних об’єктів. Решту габіонів Оператор ГТС отримає найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлені одразу після прибуття на об’єкти для посилення захисту від атак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ