Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Японія вступила в гонку озброєнь

Японія вирішила убезпечити себе від можливих претензій Китаю в спірних територіальних водах, збудувавши дві нові військові бази. У 2019 році розпочнуться роботи з будівництва форпосту на острові Ісігакі

Там розмістять підрозділи ракетних військ, щоб стримувати експансію Китаю в регіоні. Гарнізон на території бази зможе прийняти 500-600 військових фахівців, які обслуговуватимуть ракети класу "земля - корабель" і "земля - повітря". Ракети Японія вважає найефективнішим інструментом для відбиття можливого наступу військово-морського флоту Китаю, повідомили Надзвичайні новини.

Крім того, навесні 2019 року розпочнеться будівництво другої військової бази на острові Міяко. У даний час на південних кордонах Японія має лише одну військову базу на острові Окінава. Якщо проект буде реалізований, всі три бази створять спільну ось з Тайванем, який Китай вважає своєю територією.

Також Японія вивчає можливість встановлення американських комплексів протиракетної оборони Aegis Ashore для захисту від можливих атак з боку КНДР, повідомляє газета "Асахі". Їх можуть розмістити на двох військових базах на західному узбережжі вже в 2023 році.

Паралельно японські військові домовляються з американською компанією Lockheed Martin про спільне створення винищувача-бомбардувальника нового покоління, пише Mainichi Shimbun. Планується, що основою для нового бойового літака стане багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-22 Raptor з технологією Stealth. Загалом було створено 195 таких машин, вартість кожної - 150 млн доларів. Через високу вартість у 2009 році Барак Обама нказав згорнути виробництво F-22 Raptor. Повідомляється, що американці зацікавлені в передових японських напрацюваннях авіаційних двигунів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ