Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ярема Венгринович веломандрівкою зібрав для дітей зі Сходу понад 9 тисяч євро

23-річний бельгієць українського походження Ярема Венгринович проїхав велосипедом через усю Європу і зхдолав дві тисячі кілометрів, щоб зібрати гроші для дітей зі Сходу України.
Ярема Венгринович

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Вчора хлопець зупинився у Львові. Зокрема заступник голови Львівської ОДА Іван Собко та керівник управління молоді та спорту Роман Хім‘як привітали Ярему на Львівщині. 

«Творити добро можна по-різному. Шлях, який обрав Ярема, точно не найпростіший. Але мета, яку цей молодий чоловік поставив перед собою, дуже благородна. Війна – це важко для всіх, але найважче для дітей, яким доводиться покидати рідні домівки, втрачаючи назавжди близьких людей. Психологічна допомога їм, яку надає проєкт «С.О.С. Дитячі міста України» вкрай необхідна», – зазначив Іван Собко. 

Зокрема Ярема Венгринович зустрівся з людьми у Зборові, а також зупинився в селі Озерна Тернопільського району. Це останнє село перед фінішем. Звідси родом його батьки. Мандруючи велосипедом з благодійною метою, хлопець за 21 день перетнув усю Європу. Між крайніми точками – шлях у понад 2225 кілометрів через Нідерланди, Німеччину, Чехію, Словаччину, та Польщу.

До Яреми долучився у Зборові ветеран російсько-української війни, учасник велопробігу "Чумацький шлях" Сергій Коновал, який з українськими велосипедистами проїхав 10 000 кілометрів Канадою та США. Тоді учасники акції зібрали 10 тисяч доларів на допомогу ветеранам АТО та частину коштів дитячому будинку, який будували переселенці зі Сходу.

У Тернополі велосипедиста зустріли жителі міста, пластуни, рідні, друзі, а також дівчина. Мати хлопця Орися Венгринович каже, щоб зустріти Ярему на фініші, до Тернополя прилетіла уся сім’я. Після фінішу Ярема планує поїхати на Луганщину, де мають відкрити центр для притулку родин.

«Маршрут я складав самотужки. Обрав далеко не найкоротший. Перед тим, як відправитись у мандрівку, працював у тренінговому центрі. Здавав різноманітні тести, щоб коуч міг оцінити мій рівень підготовки і підібрати відповідну програму тренувань, оскільки велоспортом я захопився не так давно», – розповів Ярема Венгринович. 

Нагадаємо, мандрівку з Брюсселя до Тернополя Ярема Венгринович розпочав 28 серпня. Хлопцю вдалось зібрати 9105 євро для благодійного фонду, що опікується дітьми зі Сходу, які втратили домівку чи рідних через російсько-українську війну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ