Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ярослав Пітко обговорював з міністром праці основні соціальні проблеми області

Найважливіше питання, яке підняв заступник голови ЛОДА з питань соціальної політики Ярослав Пітко на зустрічі з міністром праці та соціальної політики України Михайлом Папієвим, – щодо проблеми виконання чорнобильських програм і співфінансування їх з державного бюджету. Про це він розповів у коментарі “Гал-info”.
Також порушувалося питання про надання субсидій малозабезпеченим у зв’язку з підняттям ціни на газ. Зокрема, на сьогодні на Львівщині є 54 тисячі сімей, а до кінця року очікується їх збільшення до 90 тисяч, на забезпечення субсидій яким потрібно близько 140 млн грн.
Окрім того, міністр відвідав Обласний центр зайнятості, де було обговорено питання зайнятості населення і працевлаштування інвалідів. Зокрема, Михайло Миколайович відвідав Шевченківський районний центр зайнятості м. Львова, спілкувався з працівниками відділів взаємодії з працедавцями та активної підтримки безробітних, а також із клієнтами служби зайнятості. Міністр цікавився специфікою місцевого ринку праці, кількістю вільних робочих місць та вакантних посад, рівнем оплати праці. Особливу увагу він звернув на співпрацю служби зайнятості із системою професійно-технічної освіти, зауваживши, що на часі – перехід на модель європейського взірця, коли фахівця готує підприємство. Для цього виникає необхідність створення сучасної матеріально-технічної бази, провідну роль у чому можуть відіграти працедавець, профтехосвітній заклад і посередництво служби зайнятості, об’єднані спільністю мети.
 „Попри те, що на сьогодні Львівщина займає передові позиції у вирішенні цих питань, є досить велика ділянка роботи щодо підняття мінімальної заробітної плати і її детінізації. Львівщина перевиконала план створення нових робочих місць на 2006 рік – при плані 52 тис. було створено 53,5 тис. робочих місць. Середня заробітна плата становить 1117 грн, проте дуже низька заробітна плата в сільському господарстві - 550 грн, і, що дивно, в готельно-туристичній індустрії – 660 грн, окрім того, Львівщина має найменші заборгованості по заробітній платі – 30 млн 370 тис. грн”, – зазначив Ярослав Пітко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ