Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ярослава Магучіх встановила новий рекорд турніру

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх провела свій перший старт 2024 року. У середу, 31 січня, українка взяла участь у "бронзових" змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Котбусі.

Протягом сезону-2023 Магучіх здобула 14 міжнародних перемог, зокрема вперше в кар'єрі виборола "золото" світової першості та чемпіонату Європи в приміщенні, а також захистила звання чемпіонки Діамантової ліги з легкої атлетики, – повідомляє Суспільне. Спорт.

У Котбусі Магучіх також розпочинала міжнародний сезон-2023. У січні минулого року Ярослава посіла на турнірі перше місце з результатом 1.98 метра.

Найрейтинговішою суперницею українки в Котбусі цього року стала естонка Елізабет Піхела — 23-тє місце у світовому рейтингу World Athletics. Топ 50 заліку також представляли Айріне Пальшите з Литви (45-та) і Гета Туурі з Фінляндії (46-та).

Як виступила Ярослава Магучіх?

  • Українка пропустила чотири перші позначки і стартувала з висоти 1.90 метра. До того часу з боротьби вибули п'ять з восьми стрибунок.

  • 1.90 метра Магучіх підкорила з першої спроби, після чого пропускала позначку в 1.92 метра. На висоті 1.94 метра єдиною суперницею українки залишилася німкеня Імке Оннен, яка перестрибнула планку з другої спроби.

  • Магучіх підкорила 1.96 метра з першої спроби — натомість Оннен перенесла планку на 1.98 метра і провалила всі три спроби. Ярослава продовжувала стрибати без помилок — перша вдала спроба на 1.98 метра і "золото" турніру в Котбусі.

  • Чемпіонка світу продовжила змагання на висоті 2.01 метра — підкорила її з другої спроби й наблизилася до нового рекорду сезону від австралійки Ніколи Оліслагерс (2.03).

  • Надалі Магучіх замовила висоту в 2.04 метра і претендувала на повторення свого третього найкращого результату в кар'єрі. Перша спроба в українки не пройшла — натомість вже з другої спроби Ярослава встановила новий рекорд турніру!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ